Guvernul a aprobat, miercuri, Acordul de parteneriat 2014-2020, care stabileste modul de utilizare a fondurilor europene, si il va transmite in mod formal Comisiei Europene la finalul lunii martie, a anuntat, miercuri, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

El a precizat ca este vorba de "prima versiune oficiala" a Acordului si si-a exprimat speranta ca documentul va fi semnat in maximum trei luni, perioada in care oficialii de la Bruxelles pot transmite observatiile necesare. Acordul stabileste mai multe prioritati de finantare, respectiv competitivitatea, oamenii si societatea, infrastructura, resursele, administratia si guvernarea.

Alocarile propuse sunt: de 9,5 miliarde euro pentru Programul Operational privind Infrastructura Mare, 6,6 miliarde euro pentru Programul Operational Regional, 4,2 miliarde euro pentru Programul Operational Capital Uman, 553 milioane euro pentru Programul Operational Capacitate Administrativa, 1,2 miliarde euro pentru Programul Operational Competitivitate, 265 milioane euro pentru Programul Operational Asistenta Tehnica, 452 milioane euro pentru programe de cooperare transfrontaliera, 8 miliarde euro pentru Programul National pentru Dezvoltare Rurala. Teodorovici a aratat ca nu este convenita inca alocarea pentru Programul Operational Pescuit, iar, in functia de perfomanta in absorbtie, Romania are o rezerva de 1,82 miliarde euro pe care o poate accesa.

Ministrul a mai aratat ca, in luna mai, vor fi transmise formal CE si documentele privind programele operationale.

Citeste si:
Comisia Europeana a validat Acordul de Parteneriat
Acordul de Parteneriat 2014 -...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Comisia Europeana a semnat Acordul de Parteneriat cu Romania