"PNL, cu regret o spun, a ramas prizonierul unui mic grup de interese din jurul lui Crin Antonescu. Acest mic grup, dominat de frustrari, a promovat, in permanenta, un stil de conducere orientat spre subminarea guvernarii, inclusiv a propriilor ministrii din Cabinet", a precizat Daniel Cosntantin (foto), la Congresul partidului, noteaza Mediafax.

El a mai spus ca liberalii au preferat sa fie, in acest moment, impreuna cu cei care i-au criticat in campaniile electorale. "Mesajul nostru catre PNL, in general, trebuie sa fie unul foarte clar: Vom cauta solutii pentru a avea relatii bune cu fostii nostri parteneri, dar nu cu pretul renuntarii la obiectivele care au stat la baza fondarii USL si nu cu pretul subminarii obiectivelor de buna guvernare", a spus Daniel Constantin.

De asemenea, mesajul PC catre liderii locali ai PNL, enuntat de Constantin, este: "Exista deschidere in refacerea USL, daca renuntati la atitudini care au dus la distrugerea aliantei de centru-dreapta a USL".

El le-a spus reprezentantilor PC ca acest an este important si ca intre PC si PSD s-a dezvoltat "un parteneriat puternic, pe fondul colaborarii excelente avute, dar si pe fondul disolutiei Aliantiei de Centru-Dreapta, a carei viabilitate a fost sabotata de fostii colegi liberali cu incapatanare". De asemenea, Daniel Constantin, a mai spus ca PC a ramas un partener de guvernare reponsabil si predictibil si nu are "intentia abandonului", asa cum au avut partenerii acestui partid.