Ministerul Apararii Nationale (MApN) prin compania de stat Romtehnica are in plan achizitionarea a 18 torpile usoare antisubmarin pentru suma totala de 16,5 milioane de euro, potrivit unui anunt de participare publicat pe SEAP.

Anuntul Romtehnica implica incheierea unui acord-cadru cu un singur agent economic pe o durata de 5 ani, valoarea estimata a contractului, al carui obiect este "capabilitati de lupta antisubmarin. torpila usoara submarin", fiind de 74,250 milioane de lei (16,5 milioane de euro) fara TVA. Locul principal de livrare este Constanta, iar cantitatea maxima estimata pentru acordul-cadru este de 18 bucati.

Candidatii care nu detin inca o autorizatie de securitate trebuie sa obtina una. Garantia de participare va fi depusa in etapa a II-a a procedurii doar de catre candidatii selectati si este de 1,485 milioane de lei (330.000 de euro). Ofertantii din categoria intreprinderi mici si mijlocii vor beneficia de o reducere cu 50% a garantiei de participare. Candidatii trebuie sa fi executat, in ultimii 5 ani, livrari de produse similiare in valoare de cel putin 74,250 milioane de lei (16,5 milioane de euro). Candidatii straini care nu au sediul in Romania trebuie sa detina o certificare sau o acreditare acordata de un organism national ori international, recunoscut de o tara UE sau NATO, noteaza Mediafax

In ceea ce priveste procedura de licitatie, aceasta va fi restransa, numarul minim preconizat fiind de 3, iar cel maxim de 7. Criteriul de atribuire este pretul cel mai scazut. Termenul limita pentru depunerea ofertelor sau a cererilor de participare este 2 iunie, iar termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 10 iunie. Potrivit anuntului de pe SEAP, autoritatea contractanta este MApN-UM02550 Bucuresti prin Romtehnica, companie din domeniul apararii.

Prin bugetul Ministerului Apararii, am alocat in acest an peste un miliard doua sute de mii de lei pentru modernizarea si restructurarea tuturor capabilitatilor pe care le avem la trei categorii de forte.

Romtehnica se afla in coordonarea Ministerului Apararii Nationale. Compania negociaza si semneaza, in numele Ministerului Apararii Nationale si al altor entitati guvernamentale din Romania, contracte de import, transfer de tehnologie, suport logistic, asistenta tehnica si instruire de personal. Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a declarat, la 14 ianuarie, ca una dintre fregatele Fortelor Navale si submarinul Delfinul vor intra intr-un proces de modernizare, care insa nu va fi incheiat in 2014.

"In anul acesta vor intra intr-un program de modernizare, pe un program multianual, una din fregate si submarinul Delfinul. Pe un program multianual deoarece nu se poate realiza modernizarea nici a fregatelor, nici a submarinului intr-un singur an, dar demaram acest proces in 2014. Pentru a realiza programul multianual trebuie sa facem evaluarile necesare, dar am alocat banii ca programul sa poata incepe. Prin bugetul Ministerului Apararii, am alocat in acest an peste un miliard doua sute de mii de lei pentru modernizarea si restructurarea tuturor capabilitatilor pe care le avem la trei categorii de forte. (...) Modernizarea inseamna reparatii capitale si dotarea fregatelor cu armamentul necesar pentru a putea indeplini orice operatiune militara pe mare", a declarat Mircea Dusa, in cursul unei vizite in portul militar Constanta, la ceremonia de schimbare a conducerii Fortelor Navale Romane.

Delfinul este un submarin de atac din clasa KILO. Aparatul are un deplasament de 2.325 tone la suprafata si 3.076 tone in imersiune. Lungimea sa este de 74,3 metri, iar latimea de 10 m. Poate cobori la o adancime de 250 metri si dezvolta o viteza de 10 noduri la suprafata si 20 in imersiune.

Delfinul este un submersibil clasic, cu propulsor diesel-electric. In privinta armamentului, este dotat cu 6 tuburi lanstorpile si poate ambarca 18 torpile sau 36 de mine. Submarinul a fost achizitionat din Uniunea Sovietica in 1985, costand aproximativ 40 de milioane de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri