Traian Basescu a precizat, intr-un discurs sustinut la Arad, la o dezbatere organizata de Fundatia "Miscarea Populara", ca Romania are toate conditiile sa reduca somajul, dar nu face ce trebuie ca sa il reduca, in conditiile in care din toate sondajele se vede ca prima problema de care vorbesc romanii este lipsa locurilor de munca, scrie Mediafax.

"Avem capacitatea sa cream locuri de munca, de aceea cred ca si proasta guvernare trebuie incriminata", a mai declarat Traian Basescu.

Seful statului a mai spus ca Uniunea Europeana nu este o forma fara fond, ea este extrem de concreta si stabileste obiective care sunt aplicabile in toate tarile. "Romanii nu mai au voie sa ii lase pe politicieni sa ignore in explicatia publica relatia dintre Romania si Uniunea Europeana", a mai spus Basescu, precizand ca viata romanilor este extrem de influentata de deciziile care se iau la Bruxelles.

"Toti ar trebui sa dam o atentie mult mai mare politicienilor care vor sa mearga in Parlamentul European si sa ne faca sa intelegem de ce merg ei acolo. Eu va pot spune, cunoscandu-i si ca activitate si ca pregatire, ca cei mai multi dintre ei au ca obiectiv salariul de europarlamentar", a aratat Traian Basescu.

Citeste si:

El a vorbit si despre "modul cum se lauda toti cate initiative, interventii au avut" in Parlamentul European.

"Vreau sa stiti un lucru, in Parlamentul European este foarte usor sa ai o mie de interventii, dar este mai bine sa fii parte a unui proiect mare si tu sa fii o particica mica a acestui proiect, decat sa ai o mie de proiecte mici, fara niciun impact pentru Uniunea Europeana", a mai declarat presedintele Basescu.

Presedintele Basescu a participat la Arad la dezbaterea "Integrarea tinerilor in piata muncii prin crearea de locuri de munca, investitii si crestere economica", organizata de Fundatia "Miscarea Populara".

Sursa foto: Salariu, Shutterstock