"Sigur ca am discutat despre gaze de sist. E foarte clar ca Statele Unite incurajeaza acest tip de exploatare, ei au deja o productie importanta, cu respectarea tuturor normelor de protectie a mediului, iar Romania poate invata din lucrurile bune, dar si din greselile care s-au petrecut acolo apropos de protectia mediului", a spus Ponta la Romania TV.

El a aratat ca, din punct de vedere strategic, capacitatea Romaniei de a avea propria productie de gaze naturale care sa acopere necesarul national, dar si al Republicii Moldova este extrem de importanta. "I-am spus vicepresedintelui Biden cum am reusit, pana la urma, sa-i conving pe cei mai multi cu care am discutat in Romania: Chevron intotdeauna e mai bine decat Gazprom", a adaugat Ponta, potrivit Mediafax.

Statele Unite ale Americii sunt gata sa acorde Romaniei ajutorul necesar pentru a-si asigura independenta energetica si a acoperi resursele care in prezent depind de Rusia, a declarat vicepresedintele SUA, Joe Biden, dupa discutia cu premierul Victor Ponta.

Prin extinderea productiei de gaze naturale, a aratat oficialul american, Romania poate deveni un furnizor alternativ pentru vecinii sai, iar, prin extinderea retelei de conducte, Romania poate deveni parte a solutiei energetice pentru Republica Moldova Moldova, o tara care se bazeaza in prezent aproape in intregime pe energia ruseasca.

Sursa foto: Mediafax foto