Premierul Victor Ponta a declarat ca a discutat cu vicepresedintele SUA, Joe Biden, si despre gazele de sist si ca i-a povestit acestuia cum a reusit sa ii convinga, pana la urma, pe cei mai multi despre importanta acestor gaze, respectiv spunandu-le ca "Chevron intotdeauna e mai bine decat Gazprom".

"Sigur ca am discutat despre gaze de sist. E foarte clar ca Statele Unite incurajeaza acest tip de exploatare, ei au deja o productie importanta, cu respectarea tuturor normelor de protectie a mediului, iar Romania poate invata din lucrurile bune, dar si din greselile care s-au petrecut acolo apropos de protectia mediului", a spus Ponta la Romania TV.

El a aratat ca, din punct de vedere strategic, capacitatea Romaniei de a avea propria productie de gaze naturale care sa acopere necesarul national, dar si al Republicii Moldova este extrem de importanta. "I-am spus vicepresedintelui Biden cum am reusit, pana la urma, sa-i conving pe cei mai multi cu care am discutat in Romania: Chevron intotdeauna e mai bine decat Gazprom", a adaugat Ponta, potrivit Mediafax.

Statele Unite ale Americii sunt gata sa acorde Romaniei ajutorul necesar pentru a-si asigura independenta energetica si a acoperi resursele care in prezent depind de Rusia, a declarat vicepresedintele SUA, Joe Biden, dupa discutia cu premierul Victor Ponta.

Prin extinderea productiei de gaze naturale, a aratat oficialul american, Romania poate deveni un furnizor alternativ pentru vecinii sai, iar, prin extinderea retelei de conducte, Romania poate deveni parte a solutiei energetice pentru Republica Moldova Moldova, o tara care se bazeaza in prezent aproape in intregime pe energia ruseasca.

Sursa foto: Mediafax foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri