Crin Antonescu a demisionat. BPN al PNL asigura conducerea pana la Congres

Crin Antonescu a declarat, luni, ca a demisionat din fruntea PNL si a precizat ca Biroul Politic National (BPN) al PNL, care a demisionat si el in bloc, va asigura conducerea pana la Congres.

El a spus ca Delegatia Permanenta pentru stabilirea datei si ordinii de zi a Congresului PNL va avea loc miercuri. Antonescu a spus ca BPN al PNL, demisonar, va asigura conducerea formatiunii pana la Congres.

Crin Antonescu si-a prezentat demisia din fruntea partidului in cadrul sedintei Biroului Politic National, precizand ca decizia sa este irevocabila si unilaterala, dupa ce mai multi lideri i-au sugerat sa renunte la acest demers, au precizat surse liberale. Antonescu a facut anuntul demisiei in cadrul sedintei BPN, dupa ce a fost aprobata propunerea sa ca europarlamentarii liberali sa se afilieze PPE.

O serie de lideri din BPN i-au sugerat sa renunte la aceasta decizie, insa Antonescu a precizat ca decizia sa este irevocabila si unilaterala. De asemenea, BPN a convocat Delegatia Permanenta a PNL care va stabili data congresului extraordinar, scrie Mediafax.

Demisie in bloc in BPN

Vicepresedintii PNL au demisionat in bloc in cadrul BPN al partidului, sedinta in care s-a dat si un vot impotriva unei colaborari cu PSD, au declarat surse liberale. Ei au demisionat luni in bloc, in sedinta Biroului Politic National, dupa ce Crin Antonescu si-a prezentat demisia din functia de presedinte al partidului. De asemenea, conducerea PNL a votat impotriva unei colaborari cu PSD, au mai precizat sursele citate.

Citeste si:
Claudiu Manda, europarlamentarul zero rezoluții sau discursuri,...
2020: Claudiu Manda,...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Tariceanu, dat afara din sedinta conducerii PNL

Fostul presedinte al PNL Calin Popescu Tariceanu a iesit, luni dupa-amiaza, din sedinta liderilor PNL, mentionand ca BPN al PNL a votat o propunere a lui Ludovic Orban, care a sustinut ca fostul premier liberal nu mai este, acum, membru in PNL.

Delegatia Permanenta a PNL a votat luni cu majoritate de voturi pentru scoaterea lui Calin Popescu Tariceanu din sala de sedinte a reuniunii, propunerea venind din partea lui Ludovic Orban ca urmare a obiectiilor ridicate de Mircea Ionescu Quintus.

Tariceanu a venit la reuniunea Delegatiei Permanente insotit de Radu Stroe, Daniel Chitoiu si Andrei Gerea. In urma obiectiilor ridicate de presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, privitoare la participarea luiTariceanu la sedinta, deputatul PNL Ludovic Orban a solicitat vot pentru scoaterea lui Tariceanu din sala.

Majoritatea au fost in favoarea propunerii lui Orban, iar fostul presedinte al PNL a intrunit doar patru sau cinci voturi "pentru". Tariceanu a spus, cand a iesit, ca PNL ar trebui sa analizeze rezultatul votului de duminica.

Citeste si:
Votul în timpul pandemiei. GHID ELECTORAL
Votul în timpul pandemiei....


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri