Crin Antonescu a declarat, luni, ca a demisionat din fruntea PNL si a precizat ca Biroul Politic National (BPN) al PNL, care a demisionat si el in bloc, va asigura conducerea pana la Congres.

El a spus ca Delegatia Permanenta pentru stabilirea datei si ordinii de zi a Congresului PNL va avea loc miercuri. Antonescu a spus ca BPN al PNL, demisonar, va asigura conducerea formatiunii pana la Congres.

Crin Antonescu si-a prezentat demisia din fruntea partidului in cadrul sedintei Biroului Politic National, precizand ca decizia sa este irevocabila si unilaterala, dupa ce mai multi lideri i-au sugerat sa renunte la acest demers, au precizat surse liberale. Antonescu a facut anuntul demisiei in cadrul sedintei BPN, dupa ce a fost aprobata propunerea sa ca europarlamentarii liberali sa se afilieze PPE.

O serie de lideri din BPN i-au sugerat sa renunte la aceasta decizie, insa Antonescu a precizat ca decizia sa este irevocabila si unilaterala. De asemenea, BPN a convocat Delegatia Permanenta a PNL care va stabili data congresului extraordinar, scrie Mediafax.

Demisie in bloc in BPN

Vicepresedintii PNL au demisionat in bloc in cadrul BPN al partidului, sedinta in care s-a dat si un vot impotriva unei colaborari cu PSD, au declarat surse liberale. Ei au demisionat luni in bloc, in sedinta Biroului Politic National, dupa ce Crin Antonescu si-a prezentat demisia din functia de presedinte al partidului. De asemenea, conducerea PNL a votat impotriva unei colaborari cu PSD, au mai precizat sursele citate.

Tariceanu, dat afara din sedinta conducerii PNL

Fostul presedinte al PNL Calin Popescu Tariceanu a iesit, luni dupa-amiaza, din sedinta liderilor PNL, mentionand ca BPN al PNL a votat o propunere a lui Ludovic Orban, care a sustinut ca fostul premier liberal nu mai este, acum, membru in PNL.

Delegatia Permanenta a PNL a votat luni cu majoritate de voturi pentru scoaterea lui Calin Popescu Tariceanu din sala de sedinte a reuniunii, propunerea venind din partea lui Ludovic Orban ca urmare a obiectiilor ridicate de Mircea Ionescu Quintus.

Tariceanu a venit la reuniunea Delegatiei Permanente insotit de Radu Stroe, Daniel Chitoiu si Andrei Gerea. In urma obiectiilor ridicate de presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, privitoare la participarea luiTariceanu la sedinta, deputatul PNL Ludovic Orban a solicitat vot pentru scoaterea lui Tariceanu din sala.

Majoritatea au fost in favoarea propunerii lui Orban, iar fostul presedinte al PNL a intrunit doar patru sau cinci voturi "pentru". Tariceanu a spus, cand a iesit, ca PNL ar trebui sa analizeze rezultatul votului de duminica.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri