Liviu Dragnea a declarat, in cadrul unei intalniri cu parlamentari si alesi locali suceveni, ca a fost elaborat pachetul legislativ de modificare a legislatiei administratiei publice locale cum ar fi Legea finantelor locale, a administratiei locale, a statutului functionarului public, legea prefectului, statutul alesilor locali, potrivit Mediafax.

"Toate aceste legi vrem sa le includem intr-un cod administrativ pentru a atinge cateva obiective cu care ne-am confruntat de-a lungul anilor", a spus Dragnea. El a aratat ca in primul rand a trebuit clarificat statutul primarului pentru a se stabili exact care este responsabilitatea primarului si responsabilitatea functionarului.

"Este inadmisibil sa continuam cu situatia in care dupa zece semnaturi care se puneau pe document inainte de semnatura primarului, daca ulterior cineva descoperea o neregula, sa fie tras la raspundere primarul in solidar, in conditiile in care primarul nu e nevoie sa fie si inginer, si jurist, si arhitect", a spus Dragnea. El considera ca la primar este decizia de oportunitate, iar cea de responsabilitate trebuie sa fie la functionar. Dragnea a mentionat ca problema legata de salarizarea primarilor a fost rezolvata si ca acum se analizeaza salarizarea personalului din administratie.

"Lucram intens la o analiza privind salarizarea personalului din administratia publica. Toata lumea stie ca nu putem astepta performanta de la sistemul administratiei publice in general, si locale in special, cu salarii foarte mici", a declarat Dragnea. El a mai spus ca sunt si modificari la legislatia privind urbanismul pentru a usura munca si a introduce disciplina in constructii.