"Ca sa fiu foarte cinstit, nu am dormit bine asta-noapte pentru ca, dupa aceasta conferinta, am o intalnire cu partenerii nostrii financiari internationali, Comisia Europeana, Fondul Monetar International si Banca Mondiala si trebuie sa ma pregatesc", le-a spus Ponta participantilor la Conferinta privind finantele si investitiile regionale pentru Europa de Sud-Est, potrivit Mediafax.

Premierul a adaugat ca intotdeauna este "'o mare provocare"" pentru el sa aiba un discurs bun la primele ore ale diminetii si si-a exprimat speranta ca nu va face greseli. La inceputul discursului, Ponta a glumit si pe tema microfonului, in momentul in care incerca sa ajusteze pozitia acestuia potrivit inaltimii sale.

"Bine ati venit in Bucuresti, Romania, este o tara, un oras, in care microfoul este o problema speciala, dar pe care speram sa o putem rezolva"', a spus Ponta. In replica la ingrijorarile premierului, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a spus, in discursul sau, ca el a dormit foarte bine in noaptea care a urmat intalnirii cu FMI.