"Teodor Baconschi a demisionat azi din Partidul Miscarea Populara. A fost membru fondator al partidului, iar organizatia pe care creat-o si a condus-o la Sectorul 1 a obtinut primul scor pe tara la alegerile europene. Este o infrangere majora pentru noul presedinte, Elena Udrea, care a preferat sa se inconjoare cu sicofanti fara anvergura si a marginalizat complet vocile critice din partid. Poate fi multumita: a scapat de un odios intelectual cu doctorat la Paris (mai rezista totusi vreo 3-4 in partid, insa nu se stie pentru cata vreme)", a sustinut Papahagi, potrivit Mediafax.

El mai spune ca Teodor Baconschi va ramane mereu prietenul sau si ca ii intelege "integral dezgustul pentru politica".

"Eu, fiind mai tanar, mai rabd o vreme. Ma intreb, arghezian: «dar, Doamne, pana cand?»", mai scrie Papahagi, in finalul mesajului postat joi pe contul sau de Facebook.

Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi a postat, joi, pe Facebook, o scrisoare adresata presedintelui PMP, Elena Udrea, prin care o anunta ca demisioneaza din formatiunea pe care o conduce.

Citeste si:

"Am incheiat un capitol, fara sa-mi modific valorile", a scris Baconschi, joi dupa-amiaza, pe contul sau de Facebook.

El a postat sub acest text o scrisoare de demisie, adresata liderului PMP Elena Udrea.

"Doamna Presedinte, subsemnatul Teodor Baconschi - membru fondator al Partidului Miscarea Populara - va rog sa primiti demisia mea din formatiunea pe care o conduceti", se arata in mesajul, scris de mana, adresat Elenei Udrea. Scrisoarea este datata 26 iunie.