"Avem un avantaj: 75-80% din consumul intern de gaze noi ne asiguram din productia interna, 20% importam din Rusia. Evident ca imi pun problema pentru acei 20%, care ar insemna inchiderea unor combinate, pierderea unor locuri de munca, adica nu poti sa tratezi usor acest lucru, dar Romania isi poate permite, si din punct de vedere economic, si social, o accentuare a regimului sanctiunilor", a spus Ponta la Adevarul Live, potrivit Mediafax.

Romania, mai putin afectata de alte state daca se inchide "robinetul cu gaze"

El a aratat ca alte state din regiune au o problema mult mai mare decat Romania daca se inchide "robinetul cu gaze". Premierul a mai afirmat ca Romania are relatii comerciale cu Rusia in valoare de sub 5 miliarde euro, ceea ce inseamna ca daca se opresc maine, "nu se prabuseste Romania", in timp ce Germania are exporturi de 130 miliarde euro.

Intrebat cum se pozitioneaza Romania, respectiv mai aproape de Statele Unite, cu care are un parteneriat strategic si care are o atitudine mult mai transanta in problema Rusiei, sau in concordanta cu puterile europene, care vorbesc pe mai multe voci si sunt mai circumspecte in a condamna Rusia, Ponta a afirmat ca Romania are o pozitie mai apropiata de SUA din considerente militare, strategice si economice.