Liderului grupului parlamentar PNL din Camera Deputatilor, George Scutaru, ii cere premierului Victor Ponta sa precizeze daca in ultimele doua saptamani a avut cel putin o intalnire cu Dan Voiculescu si sa dezminta informatiile potrivit carora i-a promis acestuia gratierea daca va fi presedinte.

"Victor Ponta pozeaza in ultima perioada in demnitarul care respecta justitia, abtinandu-se sa condamne, asa cum a mai facut, arestarile baronilor PSD acuzati de coruptie sau decizia definitiva a instantei in cazul aliatului sau, Dan Voiculescu. Ponta mimeaza echidistanta, incercand de fapt sa-i minta, sa-i pacaleasca pe romani si mai ales pe partenerii occidentali interesati sa sustina consolidarea statului de drept in Romania. In stilul sau duplicitar, una le promite celor ca Voiculescu, Duicu sau Bunea Stancu, de care depinde sprijinul sau mediatic si electoral, alta ii spune, spre exemplu, vicepresedintelui american Joe Biden", sustine Scutaru, potrivit Mediafax.

El ii cere lui Victor Ponta sa precizeze "daca in ultimele doua saptamani a avut cel putin o intalnire cu Dan Voiculescu si sa dezminta informatiile potrivit carora i-a promis acestuia ca va fi liber daca va ajunge presedinte, in schimbul sustinerii mediatice". "De asemenea, ii solicit lui Victor Ponta, in calitatea sa de presedinte al PSD si lider al coalitiei de guvernare, sa solicite majoritatii, care il sustine in functia de prim-ministru, sa puna pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor proiectul legii amnistiei si gratierii pentru a fi respins definitiv. Ponta trebuie sa dovedeasca la inceputul lunii septembrie, cand Parlamentul isi reia activitatea, ca nu doseste legea amnistiei si gratierii pentru a fi adoptata dupa alegerile prezidentiale, ca sa-l elibereze pe Dan Voiculescu si sa anuleze practic toate anchetele anti-coruptie aflate in derulare. Ponta trebuie sa spuna de ce PSD se opune ca legea amnistiei si gratierii sa fie respinsa", scrie Scutaru.

Potrivit acestuia, Victor Ponta trebuie sa spuna daca il va gratia pe Dan Voiculescu in cazul in care va ajunge presedinte. "Ponta nu s-a sfiit sa foloseasca electoral numele lui Gica Popescu si a spus public ca il va gratia daca ajunge la Cotroceni. In cat timp il veti gratia, domnule Ponta, si pe Dan Voiculescu?", se arata in incheierea comunicatului liderului grupului parlamentar PNL din Camera Deputatilor. Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv, vineri, la 10 ani de inchisoare, in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). Curtea de Apel a mai decis ca sediul posturilor Antena si cel al grupului de firme Grivco sa fie confiscate. Premierul Ponta afirma ca a luat act de decizia Curtii de Apel in cazul Voiculescu si ca nu comenteaza sentinte in cauze penale, adaugand insa ca este obligat sa faca tot ce ii sta in puteri pentru ca jurnalistii Antena 3/Antena 1 si toti jurnalistii din Romania sa isi poata desfasura activitatea.

Citeste si:
Dan Motreanu si George Scutaru, judecati pentru spalare de bani
Vicepresedintele Camerei...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
VIDEO Moțiunea simplă împotriva ministrului Vela, adoptată
Setari Cookie-uri