Potrivit acestora, ordonanta de urgenta a fost pregatita pentru introducerea pe agenda sedintei de guvern, tinand cont ca Parlamentul se va reuni la 1 septembrie in sesiunea de toamna, iar Executivul poate promova din nou astfel de acte normative. Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, la Suceava, ca in prezent foarte multi alesi locali activeaza pentru alte partide si propune ca pentru o perioada de doua saptamani sa existe posibilitatea ca alesii locali sa isi aleaga partidul fara sa isi mai piarda mandatul, precizand ca este necesara o Ordonanta de Urgenta in acest sens.

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a precizat, luni, referindu-se la OUG propusa de vicepremierul Liviu Dragnea prin care li se permite alesilor locali sa isi aleaga partidul fara a-si pierde mandatul, ca este necesara deblocarea autoritatilor locale si iesirea din minciuna si ipocrizie. Presedintele PNL, Klaus Iohannis, a sustinut ca adoptarea unui astfel de proiect ar fi o eroare, pentru ca ar aproba migratia politica.

Purtatorul de cuvant al PNL, Alina Gorghiu, a declarat, marti, ca liberalii vor ataca in instanta, in contencios administrativ, ordonanta de urgenta care ar permite traseismul politic al primarilor, cu solicitarea suspendarii actului normativ si sesizarii Curtii Constitutionale.