Premierul Victor Ponta a aratat luni ca programul de incasari bugetare a fost realizat in proportie de 100,01% in primele opt luni ale anului, mentionand ca programul este "o viziune optimista" care de obicei ii apartinea fostului secretar de stat din Finante Gheorghe Gherghina, care "vedea totul crescand".

"Faimoasele incasari la buget, despre care toata lumea vorbeste mai mult sau mai putin in cunostinta de cauza, pe primele opt luni (sunt-n.r.)100,01% din program, programul fiind acea previziune optimista a domnului Gherghina, de obicei era, care vedea totul crescand. De data asta chiar a crescut, Slava Domnului, iar fata de aceeasi perioada a anului trecut, este o crestere semnificativa", a spus Ponta, la Ministerul Finantelor, cu ocazia lansarii aplicatiei "Spatiul Privat Virtual", sistem on-line prin care contribuabilii vor putea intra in contact cu administratia fiscala, potrivit Mediafax.

In opinia premierului, rezultatele obtinute se datoreaza restructurarii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, imbunatatirii cadrului legislativ, echipei de conducere din Ministerul Finantelor, precum si colaborarii mai eficiente dintre institutiile statului.

Dupa primele sase luni, veniturile totale ale bugetului general consolidat au fost mai mici cu 4,5 miliarde de lei decat suma programata, iar cheltuielile cu aproximativ 9,4 miliarde de lei, potrivit datelor prezentate de Consiliul Fiscal.

La inceputul lunii august, Gherghina a fost eliberat, la cerere, din functia de secretar de stat in Ministerul Finantelor, el urmand sa preia din luna oxcombrie pozitia de membru neexecutiv viitorul Consiliu de Administratie al BNR

Citeste si:
Este anul 2025, se comemoreaza 10 ani de la Colectiv
Este anul 2025, se...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Daianu, despre cresterea pensiilor: Nu exista un simt al proportiilor