Romania va reprezenta interesele statului canadian si ale cetatenilor canadieni pe teritoriul Siriei, in urma semnarii unui Memorandum de Intelegere romano-canadian.

Memorandumul de Intelegere romano-canadian privind asigurarea de catre Romania a reprezentarii la nivel consular a intereselor statului si cetatenilor canadieni pe teritoriul Republicii Arabe Siriene a fost semnat, marti, la sediul Ministerului Afacerilor Externe, informeaza Mediafax.

In baza acestui acord, Romania isi asuma si exercita, prin intermediul Ambasadei Romaniei la Damasc, protectia consulara a cetatenilor canadieni aflati pe teritoriul statului sirian, precum si a intereselor Canadei in Siria, se arata in comunicat.

Ministerul Afacerilor Externe saluta incheierea acordului, care, potrivit comunicatului, "reflecta stadiul de excelenta atins in prezent de relatiile bilaterale si contribuie la dezvoltarea cooperarii romano-canadiene, fundamentate pe incredere, respect, valori comune si pe principiile unui solid parteneriat".

MAE precizeaza ca acorduri similare au fost incheiate anterior cu Franta, Republica Moldova si Australia, tari care, asemenea Canadei, nu au in prezent reprezentante diplomatice active cu sediul in Siria.

Citeste si:
Romania, campioana europeana in securitate cibernetica
Romania a castigat titlul de...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Siria: 800 de rude ale membrilor SI au evadat din tabara de refugiati