Presedintele Klaus Iohannis, a declarat, joi, inainte de plecarea la Bruxelles pentru doua zile, in cadrul primei vizite oficiale externe de la preluarea mandatului, ca va transmite mesajul aprofundrii integrarii europene a Romaniei.

Presedintele a afirmat ca este prima vizita externa de la inceputul mandatului sau de presedinte al Romaniei, o vizita de lucru la Bruxelles, la institutiile europene si euro-atlantice, pentru a sublinia importanta pe care o acorda tara noastra profilului european, ca stat membru UE si NATO. Presedintele a aratat ca va avea intrevederi cu presedintele Comisiei, Consiliului si cu secretarul general al NATO, conform Mediafax.

”In cadrul discutiilor, voi aborda teme de interes deosebit pentru Romania in relatiile cu institutiile UE si NATO”, a spus seful statului, mentionand ca Romania este in al optulea an de apartanenta la UE, institutiile noastre sunt consolidate si contributia noastra la proiectul european trebuie sa fie una pe masura. ”O prioritate a mandatului meu este aprofundarea integrarii europene, voi transmite cu claritate acest mesaj si vom discuta despre pasii pe care Romania trebuie sa ii faca pentru aceasta integrare aprofundata si pentru a-si lua in primire mai bine rolul de membru NATO”, a spus Iohannis.

Din delegatia oficiala care il insoteste pe presedinte la Bruxelles fac parte consilierii prezidentiali Dan Mihalache, George Scutaru, Leonard Orban, Cosmin Marinescu, Andrei Muraru, purtatorul de cuvant al presedintelui, Tatiana Niculescu Bran, consilierul personal al lui Klaus Iohannis, Mihai Razvan Ungureanu si seful Statului Major General, general locotenent Nicolae Ciuca.

Citeste si:
Klaus Iohannis: Asaltul asupra justitiei a fost oprit temporar
Klaus Iohannis: Asaltul...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Klaus Iohannis retrage decoratiile penalilor