Deputatul PNL Ionut Stroe va fi noul purtator de cuvant al liberalilor dupa ce Alina Gorghiu a fost aleasa la sefia partidului in locul lui Klaus Iohannis. Decizia oficiala cu privire la numirea lui Stroe va fi insa luata la sedinta Biroului Politic National din 23 ianuarie.

Ionut Stroe, 36 de ani, a avut doua mandate de deputat de Dolj si este si vicelider al grupului parlamentar PNL. In plus, este membru in comisiile de politica externa si afaceri europene, dar si raportor european in domeniul migratiei.

Noul purtator de cuvant al PNL este absolvent al Facultatii de Automatica, Calculatoare si Electronica din cadrul Universitatii din Craiova si are o diploma de master de la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor.

Cariera politica si-a inceput-o in 2002, cand a devenit membru in Biroul de Coordonare al Clubului Studentesc Liberal Craiova. In 2004 a devenit presedinte al Tineretului National Liberal Craiova, iar din ianuarie 2006 pana in luna iunie a aceluiasi an a fost presedinte interimar al PNL Craiova. Intre 2004-2008 a fost si consilier minicipal in Craiova.

Membrii Biroului Politic National al PNL se vor intruni in sedinta pe 23 ianuarie, prima din acest an. BPN se intruneste, conform regulamentului, o data pe luna, sau de cate ori este nevoie, la convocarea Presedintelui partidului. In afara de Alina Gorghiu, din BPN al PNL mai fac parte 31 de vicepresedinti.

Citeste si:
I. Stroe: 14 zile de izolare totală pentru sportivii ce își reiau...
Ionuț Stroe, Ministrul...

Unii dintre vicepresedinti au fost arestati preventiv sau condamnati, iar in cadrul sedintei care se va tine la Iasi se va discuta si situatia posturilor vacante dupa ce acestia si-au pierdut mandatul. Printre acestia se numara Mircea Rosca, arestat pe 20 noiembrie pentru trafic de influenta, Aristotel Cancescu, presedintele suspendat al CJ Brasov aflat in arest preventiv pentru luare de mita, trafic de influenta si abuz in serviciu.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Încă un deputat român a fost confirmat cu coronavirus
Setari Cookie-uri