Presedintele Klaus Iohannis a declarat in mesajul transmis in plenul reunit al Parlamentului, ca pentru reformarea institutiilor politice, este nevoie de renuntarea la cateva practici, precum populismul si electoralismul, ”din cauza carora suntem astazi, aici”.

Presedintele Klaus Iohannis a aratat ca este important ca si actiunile Parlamentului deopotriva sa fie in acelasi sens. Un parlament ferm in materie de integritate, corect in raport cu cererile justitiei, responsabil in actul de legiferare, activ in atributiile de control si transparent in conduita va fi cu siguranta privit altfel de cetateni, scrie Mediafax.

Presedintele a aratat ca a constatat cu bucurie ca exista deschidere fata de reformarea institutiilor politice pe care le reclama intrarea intr-o noua etapa a consolidarii democratice, pe care cetatenii Romaniei o doresc. ”Pentru o transformare profunda de sistem, va trebui sa renuntam la cateva practici. In primul rand, sa renuntam la populism si la electoralism”, a declarat Klaus Iohannis.

El a spus ca prin populism intelege ”sa nu propui masuri care afecteaza arhitectura statului si a institutiilor, fara argumente doar pentru a putea atrage voturi”, iar prin electoralism intelege ”sa gandesti masuri si sisteme de vot de natura sa maximizeze castigul electoral al unui partid sau altuia, la un moment dat”.

Klaus Iohannis a afirmat ca, in acest fel, nu se poate construi un stat. ”Trebuie sa avem taria sa recunoastem ca din cauza populismului si electoralismului suntem astazi, aici. Nu in sens de vina, ci de responsabilizare, acum cand avem sansa de a indrepta lucrurile.

In unele cazuri, desi se stia ca nu sunt eficiente, au fost create reguli care raspundeau unor interese electorale de conjunctura. In alte situații, temerile publicului au fost deliberat alimentate, pentru a distruge, iar conflictul politic a umbrit orice dezbatere asezata. Totul a fost subsumat unui razboi politic, lipsit de sens pe termen lung, dar consumator de energii si distrugator de sperante”, a mai precizat presedintele Iohannis.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri