”Dupa ce am precizat in toate interventiile mele anterioare, nu o sa cer colegilor mei sa tergiverseze votul, dimpotriva, vreau sa se termine cat mai repede. De trei ani se tot discuta de acest subiect. Cred ca e cazul ca autoritatile competente sa se pronunte”, a spus acesta. El a subliniat ca a fost si este adeptul independentei justitiei si ca toti oamenii trebuie sa fie egali in fata legii, conform Mediafax.

”Va solicit sa aprobati favorabil cererea de incepere a urmaririi penale, pentru ca adevarul sa aiba ultimul cuvant. Va multumesc si imi pare rau ca sunt in aceasta situatie astazi, la Senat si vreau sa imi asum aceasta vina mie si nu dumneavoastra si de aceea va rog sa aprobati cererea Parchetului”, a afirmat senatorul. Senatorii vor da joi votul final privind solicitarea Parchetului General.

Ulterior declaratiilor lui Ariton, senatorul PSD Serban Nicolae a sustinut ca, pentru a da un vot in cunostinta in astfel de cazuri, senatorii ar trebui sa primeasca nu numai raportul Comisiei juridice ci si solicitarea ministrului Justitiei sau a procurorului general, care nu face parte din probatoriu si nu are caracter secret. Ariton este acuzat de procurori ca ar fi determinat reprezentantii a zece companii de stat, printre care Hidroelectrica, Nuclearelectrica si Romgaz, sa sponsorizeze ilegal, cu peste 1,7 milioane lei, organizarea ”Galei Bute” de catre firma lui Rudel Oreja..