Plenul Senatului a votat pentru numirea lui Radu Boroianu, propunerea PSD, in postul de presedinte al Institutului Cultural Roman (ICR).

Radu Boroianu a primit 64 de voturi "pentru" si 49 "impotriva". Iulian Tanase, propunerea PNL, pentru sefia Institutului Cultural Roman, a primit 49 de voturi "pentru" si 64 impotriva "impotriva".

Votul a fost secret, prin buletine de vot. Din cei 168 de senatori prezenti au votat 117, iar patru buletine de vot au fost anulate.
Anterior, cei doi au primit aviz favorabil, marti, in comisiile de Cultura si de Politica Externa din Senatul Romaniei.
Totodata, plenul Senatului a luat act de demisia lui Lilian Zamfiroiu din functia de presedinte al ICR.
Vicepresedintele Senatului Cristian Dumitrescu i-a multumit lui Zamfiroiu pentru activitatea in fruntea institutiei si a precizat ca acesta urmeaza "sa primeasca alte insarcinari".
Surse parlamentare au precizat, recent, ca Lilian Zamfiroiu ar urma sa fie numit ambasador la Vatican.

Iohannis: La ICR se schimba conducerea pe sest, trebuie scoasa din zona trocurilor

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, la Roma, in cadrul unei intalniri cu studentii din Italia, ca ceea ce se intampla la Institutul Cultural Roman, unde se schimba conducerea ”pe sest”, in ingrijoreaza, aratand ca aceasta institutie trebuie scoasa din zona trocurilor politice.

”ICR este o institutie care tine de ceea ce numit diplomatie publica. Este o institutie creata pentru a aduce imaginea pozitiva a Romaniei mai departe, pentru a arata unei lumi intregi, care este valoarea enorma a culturii romanesti, care sunt valorile noastre si care sunt credintele noasatre”, a spus seful statului, la Roma.
Potrivit presedintelui, ”toate acestea nu se fac usor, ci se fac cu oameni daruiti si cu proiecte bine gandite, indraznete si vizibile”.

”Din acest motiv, ceea ce se intampla in aceste zile la ICR, unde tocmai se schimba pe sest conducerea, ma ingrijoreaza. Eu cred ca ar fi nevoie de o dezbatere publica pentru a reusi, impreuna , sa vedem ce dorim de fapt ce dorim de la ICR, cum vrem sa restructuram institutul, sa il facem performant in sensul mentionat. E nevoie de profesionisti, de oameni care stiu cum se construieste un proiect cultural, ce inseamna managamentul cultural, in sec XXI”, a mai afirmat Klaus Iohannis.

Citeste si:
Romania imprumuta 177 milioane de euro pentru construirea a doua...
Romania vrea sa imprumute 177...

El a continuat: ”Dupa ce stim aceste lucruri, poate reusim sa scoatem ICR din zona trocurilor politice si sa il introdcem in zona diplomatiei politice”.

Sursa foto: Mediafax FOTO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Mihai Chirica va candida la primaria Iasi din partea PNL
Setari Cookie-uri