Ambasada SUA: SUA si Romania vor coopera pentru a se proteja de criminalitatea transfrontaliera

Ne dorim ca toti romanii sa se bucure de pace si securitate, protejati de statul de drept, care inseamna justitie egala pentru toti, precizeaza Ambasadei SUA, la 135 de ani de relatii bilaterale, subliniind ca SUA si Romania vor coopera pentru a fi protejate de flagelul criminalitatii transfrontaliere.

"In data de 14 iunie, Statele Unite ale Americii si Romania sarbatoresc 135 de ani de relatii diplomatice. Lumea s-a schimbat considerabil in aceasta perioada. Multi diplomati din ambele tari au depus eforturi sustinute de-a lungul anilor pentru a construi, mentine si consolida relatia. Ne bucuram acum de rezultatele eforturilor lor, sub forma unui Parteneriat Strategic infloritor. La baza parteneriatului nostru stau valorile transatlantice pe care Statele Unite si Romania le impartasesc. Ne dorim ca toti romanii sa se bucure de pace si securitate, protejati de statul de drept, avand la dispozitie mijloacele necesare pentru a prospera si pregatiti sa profite de oportunitatile oferite de lumea din ce in ce mai globalizata in care traim. Transparenta, stabilitatea si previzibilitatea sunt cheia atingerii potentialului economic al Romaniei si cresterii bogatiei si prosperitatii tuturor romanilor. Aceste conditii sunt de asemenea fundamentul valorilor noastre comune ca aliati NATO", se arata intr-o declaratie a Ambasadei SUA la Bucuresti, cu ocazia implinirii a 135 de ani de relatii bilaterale, relateaza Mediafax.

"Angajamentul nostru reciproc in cadrul NATO continua sa devina mai profund. NATO este nu doar cea mai mareata alianta din istoria mondiala, ci si cea care asigura siguranta si prosperitatea democratiilor noastre. In Tratatul Atlanticului de Nord, din 1949, inainte de orice mentiune a strategiei militare de aparare comuna, membrii NATO se angajeaza sa «salvgardeze libertatea, patrimoniul lor comun si civilizatia popoarelor lor, fondate pe principiile democratiei, libertatii individuale si suprematiei legii» Pe aceste principii, Romania si SUA continua sa-si dezvolte stransul Parteneriat Strategic bilateral. Acum, cand intram in urmatorii 135 de ani de relatii diplomatice si mai departe, dorim sa colaboram cu Romania pentru a construi o economie de clasa mondiala, in care antreprenoriatul si realizarile individuale sunt sarbatorite si genereaza crestere economica. Intentionam sa pastram unul dintre cele mai bune parteneriate militare din lume la ora actuala, continuand sa colaboram strans pentru a promova libertatea si a ne apara impotriva amenintarilor regionale si globale", precizeaza misiunea diplomatica.

Totodata, potrivit declaratiei transmise duminica, SUA si Romania vor coopera pentru a se asigura ca statul de drept inseamna justitie egala pentru toti. "Vom coopera pentru ca a ne asigura ca statul de drept inseamna justitie egala pentru toti si ca tarile noastre sunt protejate de flagelul criminalitatii transfrontaliere si terorismului. In final, vom explora toate posibilitatile de a uni popoarele noastre in sustinerea obiectivelor noastre comune si a prieteniei noastre din ce in ce mai profunde. Facand aceste lucruri, vom intari impreuna faptul ca nu vom compromite niciodata valorile pe care sunt intemeiate alianta si parteneriatul nostru strategic. Este datoria noastra colectiva sa garantam protejarea, consolidarea si pastrarea acestor idei si institutii, nu doar acum si in urmatorii 135 de ani, ci pentru toate generatiile viitoare", transmise Ambasada SUA.

Citeste si:
Iohannis: Continuăm demersurile pentru sporirea prezenţei aliaţilor...
Klaus Iohannis: Vom continua...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri