Imunitatea nu acopera ceea ce fac parlamentarii olandezi in afara Parlamentului si nici faptelor lor si ale ministrilor din trecut, a scris, vineri, pe Facebook, ambasadorul Olandei, Matthijs van Bonzel, raspunzand astfel intrebarilor primite pe aceasta tema.

"Recent am primit intrebari specifice despre imunitatea parlamentara, cum ar fi: in comparatie cu Romania, cum este formulata aceasta prevedere in Olanda? Pentru a raspunde acestor intrebari, Matthijs van Bonzel a postat, vineri, pe contul de Facebook al Ambasadei Olandei la Bucuresti articolul 71 din Constitutia olandeza care se refera la imunitatea parlamentarilor si ministrilor olandezi, relateaza Mediafax.

"Membrii Parlamentului, ministrii, secretarii de stat si alte persoane care iau parte la dezbateri nu pot fi urmarite sau trase la raspundere in fata legii pentru ceea ce spun in timpul sedintelor Parlamentului sau ale comisiilor sau pentru ceea ce prezinta acestora in scris", se arata in art. 71.

"Prin urmare, imunitatea nu se aplica afirmatiilor facute in afara Parlamentului. Si nici nu acopera ceea ce fac ministrii sau parlamentarii in afara Parlamentului, sau ceea ce au facut in trecut", precizeaza ambasadorul Olandei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri