"Imi exprim regretul profund fata de victimele atentatelor teroriste de astazi (vineri n.r.). Aceste atentate ne arata ca terorismul reprezinta o amenintare reala in fata careia trebuie sa ramanem fermi si uniti. Romania este solidara cu statele lumii in lupta impotriva terorismului si va continua sa se implice in combaterea acestui fenomen", a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

Îmi exprim regretul profund față de victimele atentatelor teroriste de astăzi. Aceste atentate ne arată că terorismul...

Posted by Klaus Iohannis on 26 Iunie 2015

Vineri, unul sau doi atacatori care au afirmat ca fac parte din gruparea terorista Stat Islamic au comis un atentat la uzina chimica Air Products din Saint-Quentin-Fallavier, provocand moartea unei persoane si ranirea altor doua. Tot vineri, cel putin 37 de persoane, inclusiv numerosi turisti occidentali, au fost ucise, iar alte 20 au fost ranite in atacurile teroriste comise vineri la doua hoteluri de pe litoralul tunisian, anunta Ministerul de Interne din Tunis.

Atacul poarta marca organizatiei teroriste sunnite Statul Islamic, activa in Siria, Irak si Libia. In urma cu doua zile, grupul terorist lansase un apel la comiterea de atentate in perioada Ramadanului.

Sursa foto: Mediafax Foto