Curtea de Apel Bucuresti: Sorin Ovidiu Vintu a fost colaborator al Securitatii

Sorin Ovidiu Vintu a fost colaborator al Securitatii, a decis, marti, Curtea de Apel Bucuresti, care a admis cererea Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, hotararea nefiind definitiva.

"Admite cererea formulata de reclamantul Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, in contradictoriu cu paratul Vintu Sorin Ovidiu. Constata ca paratul Vintu Sorin Ovidiu a avut calitatea de colaborator al Securitatii", se arata in decizia Curtii de Apel Bucuresti, noteaza Mediafax.

Hotararea nu este definitiva si poate fi contestata de Sorin Ovidiu Vintu la instanta suprema.

In septembrie 2014, Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a trimis Curtii de Apel Bucuresti dosarul lui Sorin Ovidiu Vintu si a cerut instantei sa constate calitatea acestuia de lucrator sau de colaborator al Securitatii.

Sorin Ovidiu Vintu ar fi semnat un angajament de colaborare in anii '80, cand era in inchisoare pentru delapidare, cu numele conspirativ Nus.

Citeste si:
Începe judecarea apelului în dosarul ''Colectiv''
Începe judecarea apelului în...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

In prezent, Sorin Ovidiu Vintu se afla in libertate, dupa ce, in 19 noiembrie 2014, Tribunalul Ilfov a decis liberarea sa conditionata, in dosarul in care a fost condamnat la doi ani de inchisoare pentru ca l-a favorizat pe Nicolae Popa, condamnat in 2006 in legatura cu prabusirea Fondului National de Investitii.

Tribunalul Bucuresti l-a condamnat, in 9 februarie, pe Sorin Ovidiu Vintu la sase ani si patru luni de inchisoare, in dosarul devalizarii Fondului National de Investitii (FNI), decizia nefiind insa definitiva.

Sorin Ovidiu Vintu a mai fost condamnat la un an de inchisoare pentru santajarea lui Sebastian Ghita.

Vintu a stat in penitenciar din 21 iunie 2012 pana in 1 mai 2013, pentru pedeapsa de un an de inchisoare, si din 25 ianuarie pana in 19 noiembrie 2014, pentru cea de-a doua condamnare, pentru favorizarea lui Nicolae Popa.

Citeste si:
Sorin Ovidiu Vintu este audiat la DNA in dosarul preluarii...
Sorin Ovidiu Vintu este...

La jumatatea lunii iulie 2014, Vintu a primit o noua condamnare, de sase ani si doua luni de inchisoare, in dosarul Petromservice, nici aceasta decizie nefiind definitiva.

Sursa foto: Mediafax FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri