Suspiciunea de plagiat in cazul tezei de doctorat a lui Gabriel Oprea nu poate fi confirmata, a stabilit, miercuri, Consiliul National de Etica a Cercetarii Stiintifice.

"In urma sesizarii avand ca obiect teza de doctorat elaborata de domnul prof. univ. dr. Gabriel Oprea, Consiliul National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii, singurul organism abilitat pentru solutionarea acestui tip de sesizari la nivel national in cazul persoanelor care ocupa functii de demnitate publica, a finalizat procedurile de analiza in acest caz, adoptand Hotararea numarul 2.165/8.07.2015 prin care constata ca nu se confirma suspiciunea de plagiat", conform unui comunicat de presa al Ministerului Educatiei, transmis miercuri, relateaza Mediafax.

In 2 iulie, Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti a anuntat ca va examina suspiciunea de plagiat in cazul tezei de doctorat a lui Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne si premier interimar, in urma unor dovezi aparute in presa.

O sesizare privind plagierea lucrarii de doctorat a lui Gabriel Oprea a fost depusa la Universitatea Bucuresti, ministrul Afacerilor Interne spunand ca el este un om corect, iar cel care a facut plangerea este "principala sursa de zvonuri si minciuni" indreptate impotriva sa.

CNATDCU a stabilit ca...
Citeste si: CNATDCU: Laura Codruta Kovesi, nu a plagiat in lucrarea de doctorat

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Min. Educatiei retrage titlurile de doctor pentru P.Toba si F. Pandele