Vasile Blaga: Rectificarea bugetara arata disperarea lui Victor Ponta de a controla PSD

Copresedintele PNL Vasile Blaga a criticat, astazi, la finalul sedintei PNL, taierile de fonduri de la Ministerul Sanatatii, Ministerul Transporturilor, dar si de la Ministerul Apararii, precizand ca rectificarea bugetara prezentata de PSD acopera doar necesitati politice si populiste.

"Rectificarea bugetara nu indreapta bugetul catre politici publice importante, ci acopera numai necesitati politice si populiste. (...) reprezinta disperarea lui Ponta de a controla PSD prin alocarea unor sume pentru baronii PSD. In conditiile unei colectari mai bune nu ar trebui taiat niciun leu de la Sanatate, unde necesarul este cu mult peste bugetul aprobat, iar pastrarea sumelor Ministerului Sanatatii ar fi permis finantarea mai buna a programelor din sanatate” a afirmat Vasile Blaga (foto).

Cat priveste taierea de aproape 1 miliard de lei de la Ministerul Transporturilor, bani de investitii si de cofinantare a proiectelor europene, copresedintele PNL a afirmat ca prin aceasta masura Guvernul da "un sut unor fonduri venite gratis in Romania si prefera sa redirectioneze banii catre baronii PSD pentru a fi cheltuiti in preajma alegerilor", potrivit Mediafax.

"Se taie aproape 1 miliard de lei de la Ministerul Transporturilor, bani de investitii. Tot prin aceasta taiere de la Ministerul Transporturilor, a banilor de confinantarea a proiectelor europene, se arata ca un sut unor fonduri venite gratis in Romania si prefera sa redirectioneze banii catre baronii PSD pentru a fi cheltuiti in preajma alegerilor”, a mai declarat Vasile Blaga.

Liderul PNL a mai atras atentia si asupra faptului ca desi premierul a semnat Pactul de la Cotroceni si a declarat ca este de acord cu alocarea a 2% din PIB catre Ministerul Apararii, rectificarea bugetara, aflata in dezbatere, prevede o taiere de 100 de milioane de lei, din fondurile destinate Apararii, in actualul context geostrategic.

Citeste si:
Dosarul EADS a fost clasat. De ce au luat procurorii aceasta decizie
Dosarul EADS a fost clasat....
Citeste si:
27 de idei pentru un mic dejun gustos si sanatos
27 de idei pentru un mic...

"In situatia geostrategica delicata, Ponta a semnat si pactul de la Cotroceni, sustinand si dansul ca PSD este de acord cu un buget de 2% pentru Ministerul Apararii, dar iata ca taie si de la Aparare 100 de milioane de lei”, a subliniat Vasile Blaga. In ceea ce priveste situatia TVR, Blaga a afirmat ca, taierea fondurilor Televiziunii Publice de catre Guvern „arata foarte clar dorinta de politizarea a acestei institutii”.

Rectificarea reprezinta in opinia liderului PNL „disperarea lui Ponta de a controla PSD prin alocarea unor sume pentru baronii PSD”, precizand ca „ce vor rezolva prin aceasta rectificare este, in primul rand, o cresetere iresponsabila a deficitului prin care Ponta doreste o relaxare fiscala”.

Vasile Blaga a mai subliniat ca nu s-a prezentat public daca actuala rectificare bugetara se face in baza unui aviz exprimat de Consiliului Fiscal, precizand ca este pentru prima data dupa 1990, cand asistam la o rectificare bugetara care se face la sediul unui partid, nu la sediul Guvernului, „bugetul tarii transformandu-se astfel in pusculita PSD”.

Vasile Blaga a mai afirmat ca asa cum Liviu Dragnea, in calitate de ministru al Dezvoltarii, „prin pixul lui, nu prin hotarare de guvern a alocat bani (pentru baronii locali - n.r.) de la Ministerul Dezvoltarii”, tot astfel, „acum Ponta face acest lucru cu intreg bugetul de stat al Romaniei”. "Ce mi-e Ponta, ce mi-e Dragnea", a conchis el.

Citeste si:
Un congolez candidează la primăria unei comune din Giurgiu
Un congolez candidează din...

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri