”Nu sunt un om fara suflet, ii vad si eu cat de chinuiti sunt, dar cand esti sef de stat in loc de inima trebuie sa ai uneori o piatra. Noi trebuie sa ne mentinem propria noastra procedura. Noi nu avem de ce sa primim artificial 1.700 sau 7.800 de cetateni despre care habar n-avem care este felul lor de a fi. Intram in zona unei chestiuni majore de securitate pentru Uniunea Europeana si avem obligatia sa distrugem capacitatile de transport peste mare inainte ca ele sa plece de la cheu, cand nu au oameni pe ele”, a declarat Traian Basescu la Digi 24, scrie Mediafax.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca se va discuta in CSAT referitor la numarul de refugiati pe care il poate primi Romania, adaugand ca la granita s-au luat "masurile necesare". Intrebat daca a fost stabilita o cota de refugiati pe care Romania ii poate primi, Ponta a spus ca acest lucru se va discuta in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii.

"O sa avem o discutie in cadrul CSAT, am discutat si cu presedintele, ministrul de Interne, vicepremierul este cel care elaboreaza toate documentele si la final va anuntam. Va pot spune doar un singur lucru, ca nu stam cu mainile in san, ca suntem pregatiti, insa important este ca deciziile si comunicarea sa le facem coordonat", a declarat premierul, raspunzand intrebarilor jurnalistilor, dupa ce a participat la Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane.

Ponta a mai spus insa ca nu s-a stabilit o data pentru venirea in Romania a primului val de refugiati. "Daca o sa avem CSAT si ne prezinta vicepremierul, ministrul de Interne documentele si le aprobam, atunci vom comunica. Vreau doar inca o data sa spun ca suntem pregatiti", a mai spus premierul.