Oprescu declara, intr-un interviu acordat jurnalistei Ioana Raduca, cu putin timp inaintea retinerii sale de catre DNA, si publicat pe blogul acesteia, ca se stie curat, ca toate acuzatiile care i-au fost aduse de-a lungul timpului legate de proprietati sau conturi s-au dovedit a fi false, dar ca il sperie faptul ca "balanta justitiei nu este echilibrata".

"Ce sa fac doamna? Sa stau toata ziua sa afirm ca NU? O sa zica -ba, asta e mincinos! Imi vad de treaba mea si de drumul meu. Nu asta ma sperie, ma sperie balanta justitiei, aia legata la ochi. Justitia chiar trebuie sa fie oarba si sa nu fie discutabila, dar vezi de cele mai multe ori ca balanta nu este in echilibru, te sperii, te sperii de nesansa. Fiecare om are partea lui ascunsa, are ceva de reprosat, dar de aici si pana la fapte...Delatiunea a ajuns un sport national, cozile facute la DNA ca sa aiba ceva de spus, asta mie nu-mi miroase a bine", a declarat Oprescu, intr-un scurt fragment publicat pe blogul jurnalistei, preluat de mai multe televiziuni.

Oprescu a mai sugerat ca nu a luat mita pentru ca nu avea niciun fel de obligatii fata de vreun partid.

Citeste si:

"Nu suntem toti neam de hoti. Am afirmat asta de mii si mii de ori. (...) Toata lumea crede ca toti sunt hoti in administratia locala, toti iau 10 %, 15 %. Doamna, sa va ganditi la un singur lucru, eu nu am avut obligatia sa dau bani de partid si stapan cui sa-i dau", a mai comentat edilul.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost retinut de DNA, sambata noapte, pentru luare de mita, dupa ce ar fi primit 25.000 de euro de la patru denuntatori. Primarul ar fi primit cei 25.000 de euro sambata de la seful unei institutii din primarie, care ar fi intermediat mita.