Presedintele Klaus Iohannis, care se adreseaza Parlamentului pentru a treia oara de la inceputul mandatului sau, si-a inceput discursul spunand ca isi doreste un Parlament puternic, care sa se bucure de increderea oamenilor. El a spus ca pentru un Parlament puternic este nevoie de o legislatie de calitate si de raporturi functionale cu celelalte puteri din stat, scrie Mediafax.

Presedintele Klaus Iohannis a aratat, in discursul sau, ca a constatat probleme legate de coerenta legislatiei, precizand ca numai in anul 2015 vechiul Cod fiscal a fost modificat de 13 ori, la fel cum au fost modificate de foarte multe ori si Legea educatiei, cea privind reforma sistemului de sanatate sau Codul Muncii, unele acte normative fiind modificate de doua-trei ori in aceeasi luna.

Potrivit acestuia, vechiul Cod fiscal a fost modificat de 135 de ori, Legea educatiei - de 26 de ori, Legea reformei sistemului de sanatate - de 114 ori, Legea administratiei publice locale - de 38 de ori, Codul Muncii - de 28 de ori, iar Legea achizitiilor publice a fost modificata de 35 de ori. ”Acestea nu sunt simple statistici. In spatele cifrelor sunt oameni, sunt concetateanii care ne-au ales sa ii reprezentam, elevii care nu stiu dupa ce manuale vor invata si ce exemene vor da, pacientii si medicii, antreprenorii care vor sa investeasca, dar nu stiu ce taxe vor plati si cate. (...) Oamenii isi doresc legi mai simple, care sa nu se schimbe peste noapte”, a mai spus presedintele, precizand ca in Romania sunt aproape 14.000 de legi, Hotarari de Guvern si Ordonante ale Guvernului.

Citeste si:

La sedinta plenului reunit al celor doua Camere ale Parlamentului, care a inceput cu o intarziere de cateva minute fata de ora prevazuta, participa si premierul Victor Ponta si membrii Guvernului. La sedinta sunt prezenti 408 parlamentari, iar 141 de alesi lipsesc.

Iohannis: La CSAT vom conveni asupra pasilor in criza refugiatilor

Presedintele Iohannis a declarat, referitor la criza refugiatilor, ca la sedinta de joi a CSAT se va conveni asupra pasilor pe care Romania trebuie sa-i faca, seful statului mentionand ca, ori de cate ori situatia o va impune, va comunica cu parlamentarii si cu reprezentantii celorlalte institutii.

"Suntem pentru solidaritate in interiorul Uniunii Europene, suntem solidari cu statele membre afectate de aceasta criza. Trebuie sa respingem manifestarile radicale si sa dovedim echilibru si intelepciune. Nu cred ca aceasta criza poate fi rezolvata printr-o abordare birocratica, matematica, ci printr o decizie consensuala. Nu vorbim de locuri de cazare, ci despre oameni, de integrarea lor in societate", a subliniat Klaus Iohannis, in mesajul adresat parlamentarilor.

Presedintele a precizat ca aceasta tema va fi abordata la sedinta de joi a CSAT si se va conveni asupra pasilor de urmat. "In cursul zilei de maine (joi - n.r.), la CSAT, vom conveni asupra pasilor pe care Romania trebuie sa-i faca, iar de cate ori situatia o va impune, voi comunica cu dumneavoastra si cu reprezentantii celorlalte institutii ale statului", a mai spus Iohannis.

Sursa foto: Mediafax Foto