Presedintele Klaus Iohannis se va intalni, joi, cu o delegatie a Bancii Mondiale, condusa de directorul executiv al institutiei, Frank Heemskerk, a anuntat Administratia Prezidentiala. Conform sursei citate, presedintele Klaus Iohannis va primi delegatia Bancii Mondiale joi, la ora 16.00, la Palatul Cotroceni.

Premierul Victor Ponta declara, luni, ca statul roman nu mai are nicio datorie fata de Fondul Monetar International (FMI), precizand ca Romania nu are nevoie "de niciun dolar si niciun euro imprumut" de la institutiile financiare internationale, potrivit Mediafax.

"Anul acesta terminam si nu mai avem absolut niciun dolar datorie la Fondul Monetar International. Am platit cu greu ceea ce s-a imprumutat si s-a cheltuit bine, prost, mai degraba prost, in 2010-2011 si Guvernul, impreuna cu liderii politici, va discuta despre oportunitatea si conditiile incheierii unui nou acord cu institutile financiare internationale. Romania nu are nevoie de niciun dolar si niciun euro imprumut de la FMI sau Comisia Europeana, dar acordul cu institutiile internationale, intr-o perioada framantata pentru regiune si pentru Europa, eu personal cred ca e un lucru bun, insa decizia va fi luata la nivel politic", sustinea Victor Ponta.

La inceputul lunii septembrie, premierul Victor Ponta declara ca va prezenta factorilor politici situatia economica a Romaniei, astfel incat acestia sa hotarasca daca se impune incheierea unui nou acord cu Comisia Europeana, Fondul Monetar International si Banca Mondiala.

"Vom prezenta stadiul discutiilor tehnice ale Guvernului decidentilor politici in ceea ce priveste incheierea unui nou acord cu Comisia Europeana, Fondul Monetar International si Banca Mondiala. Pot sa va spun, dupa trei ani si jumatate de prim-ministru, in toti acesti trei ani si jumatate am avut acord cu institutiile internationale si efectul acestor acorduri este unul pozitiv", afirma premierul, in Parlament.

Ponta a admis ca au fost beneficii de pe urma acordului, chiar daca nu a fost intotdeauna de acord cu el si le-a spus deputatilor ca va prezenta factorilor politici situatia generala, astfel incat decizia reinnoirii acordului sa le apartina. "Decizia politica pentru viitor trebuie luata de dumneavoastra, de decidentii politici, tinand cont de o situatie a Romaniei foarte buna, foarte stabila, dar intr-un context international care este din pacate instabil si incert", mai spunea premierul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri