"Au nevoie de 276 de voturi, probabil ca vor fi sub 200", a declarat prim-ministrul Victor Ponta la postul de televiziune Antena 3, precizand ca o motiune de cenzura are rolul de a critica activitatea Guvernului si de a veni cu solutii, scrie Mediafax.

"Daca as sta in fiecare zi sa raspund la tot ce se trezeste doamna Gorghiu, domnul Blaga...cand as mai muncii? Motiunea ce cenzura se refera la activitatea Guvernului, opozitia vine si critica activitatea Guvernului si zice ce ar face ea daca ar veni la guvernare. Nu m-au criticat cu nimic, nici nu au zis ce ar face ei daca ar veni la guvernare", a aratat Ponta.

Mai mult, premierul considera motiunea de cenzura ca fiind "o greseala din partea celor de la PNL", iar liderii liberali sunt "ridicoli".
"Intrebarea pe care si-o pun, nu numai sustinatorii nostri, chiar si cei care ne critica: bine domnule, maine dati jos guvernul asta Ponta si ce faceti mai departe? Cine guverneaza tara pe poimaine? Care este guvernul vostru? Care sunt ideile voastre?", a aratat Ponta.

Parlamentarii coalitiei au primit dispozitie sa fie prezenti in sala, marti, la dezbatarea motiunii de cenzura a PNL, dar sa nu-si exprime optiunea de vot. Votul este secret cu bile.