Audierile vor incepe la ora 13.00, cu Petre Toba, candidat pentru functia de ministru al Afacerilor Interne, care va fi prezent la comisia de aparare, urmat de Mihnea Motoc, propus pentru portofoliul Apararii, scrie Mediafax.

Tot incepand cu ora 13.00-14.00 vor fi audiati la comisiile de politica externa si comisia romanilor de pretutindeni, candidatii pentru funtia de ministru al Externelor, Lazar Comanescu, si pentru functia de ministru delegat pentru Relatiile cu romanii din diaspora, Dan Stoenescu.

Audierile pentru restul candidatilor vor avea loc de la ora 15.00 si, potrivit programului, ar urma sa se incheie la ora 21.00, ultimul pe lista fiind ministrul desemnat al Culturii, Vlad Alexandrescu.

Citeste si:

Potrivit regulamentului sedintelor comune ale celor doua Camere, fiecare candidat pentru functia de ministru, inscris in lista Guvernului, va fi audiat, in sedinta comuna, de catre comisiile permanente ale celor doua Camere al caror obiect de activitate corespunde sferei de competenta a viitorului ministru.

In urma audierii, comisiile vor intocmi un aviz comun consultativ, motivat, pe care il vor prezenta candidatului pentru functia de prim-ministru. Respectivele avize vor fi depuse la cele doua birouri permanente care dispun difuzarea lor deputatilor si senatorilor.

Daca, in urma audierii, un candidat pentru functia de ministru a primit aviz nefavorabil, prim-ministrul desemnat poate prezenta o noua propunere sau poate sa mentina propunerea initiala. Plenul celor doua Camere a fost convocat marti, ora 10.00, cand vor fi dezbatute lista si programul de guvernare si va fi dat votul de incredere al Legislativului.