Plenul reunit al celor doua Camere continua, marti, discutiile pe marginea bugetului de stat pe 2016, incepand aprobarea, in ritm accelerat, a bugetelor ministerelor si institutiilor finantate din fonduri publice.

La ora transmiterii acestei stiri, parlamentarii voteaza bugetele institutiilor la care nu au fost depuse amendamente. Au fost aprobate, deja, bugetele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Ministerului Public, STS, SRI, SPP, SPP, Consiliul Legislativ, ANI si ANSVSA, scrie Mediafax.

Parlamentarii au vrut sa aprobe si bugetul Curtii Constitutionale, insa institutia nu si-a trimis inca un reprezentant la plen, astfel incat discutiile au fost amanate.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a impus un ritm alert de vot, iar, pana in acest moment, parlamentarii nu au intervenit in cadrul dezbaterilor, astfel incat plenul a reusit sa adopte aproximativ 10 bugete de institutii in mai putin de 30 de minute.

In cursul zilei, urmeaza sa fie votate si bugetele Camerei Deputatilor si Senatului, majorate substantial de catre parlamentari in cursul serii de luni. Votul final urmeaza sa fie acordat miercuri.

Citeste si:
Eliminarea pensiilor speciale, dezbatere cu scantei in Parlament
Eliminarea pensiilor...

Sursa foto: cdep.ro

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Dezbaterile asupra bugetului incep vineri in Parlament
Setari Cookie-uri