Dacian Ciolos, dupa discutiile cu Angela Merkel: Germania este un partener strategic important pentru Romania

Situatia imigrantilor, aderarea Romaniei la Schengen, colaborarea in cadrul UE, relatiile economice si prioritatile Guvernului Romaniei au fost principalele teme de discutie pe care premierul roman, Dacian Ciolos, si cancelarul german, Angela Merkel le-au avut, joi, la Berlin.

"Vizita dumneavoastra este un pas important ca sa avem relatii stranse, de incredere, in colaborarea noastra in cadrul Consiliului Europei. Bine ati venit, aici, la Berlin", i-a spus Angela Merkel lui Dacian Ciolos la inceputul conferintei de presa pe care cei doi demnitari au sustinut-o la finalul intrevederii, noteaza Mediafax.

Premierul roman i-a multumit cancelarului german pentru invitatia "rapida" pe care i-a facut-o, respectiv aceea de a vizita Berlinul la inceputul mandatului de prim-ministru, si a amintit ca Germania este "un partener strategic important pentru Romania".

"Germania este primul partener comercial al Romaniei. 20% din schimburile comerciale pe care Romania le are sunt realizate cu Germania, peste 20 de miliarde de euro anual. Germania este al treilea investitor in Romania, dar cu foarte multe companii active si active in domenii de varf, in domenii care creaza locuri de munca bine platite si cu perspective de dezvoltare", a spus Dacian Ciolos.

Premierul roman a anuntat ca i-a prezentat omologului sau german prioritatile economice si fiscale ale Guvernului pe termen lung, ceea ce poate crea o oportunitate de crestere a investitiilor germane in Romania. In acest context, Ciolos si-a exprimat intentia de a efectua o noua vizita in Germania, pana in primavara, dar mai "aplicat", in anumite landuri, pentru a "stimula" cooperarea economica intre cele doua state.

Citeste si:
Cioloş: Sunt favorizaţi primarii în funcţie, dacă oamenii nu se...
Dacian Cioloş: În multe...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

O alta tema de discutie s-a referit la situatia minoritatii germane din Romania care este, in opinia premierului roman, foarte bine integrata si foarte activa, dar si despre romanii care traiesc in Germania, o comunitate de aproximativ 600 de mii de persoane. "Minoritatea germana bine integrata din Romania si comunitatea romaneasca din Germania constituie un pod si o punte care creaza in mod natural conditii pentru aceasta situatie pozitiva a cooperarii dintre Germania si Romania", a mai spus Dacian Ciolos.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri