Copresedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat, sambata, intr-o conferinta de presa sustinuta la Sinaia, ca, in opinia sa, partidul Miscarea Populara va obtine sub conducerea lui Traian Basescu rezultate mai slabe decat cele obtinute atunci cand era condus de Elena Udrea, scrie Mediafax.

"Am vazut interpretari mai mult decat tendentioase legate de o apropiere a Partidului National Liberal de PMP, de Basescu si asa mai departe. Astazi, va spun un lucru foarte simplu: ca sa respingi sau sa accepti o alianta post-electorala cu un partid, indiferent cum se numeste acel partid, este nevoie ca partidul respectiv sa aiba in primul rand rezultate, adica sa intre in Parlament. Eu cred ca PMP-ul condus de Traian Basescu va avea in mod cert rezultate mult mai slabe decat cel condus de Elena Udrea", a afirmat Alina Gorghiu.

Ea a adaugat ca, separat de calculele matematice, PNL este "incompatibil"cu Traian Basescu, aratandu-se convinsa ca, la nivel local, viitorii consilieri ai Miscarii Populare vor sustine candidatii liberali la presedintia consiliilor judetene.

"Dincolo insa de aceste calcule matematice, va raspund ferm, ca sa nu mai existe alte interpretari, ca Partidul National Liberal este incompatibil cu Traian Basescu. Sunt zeci de argumente pentru care insist pe aceasta idee, pornind de la simpla premisa ca Partidul National Liberal crede in democratie, in principii, in idei, iar Traian Basescu crede in propria persoana si atat. Asta n-o sa-i impiedice, sigur, pe eventualii cativa consilieri judeteni, municipali pe care PMP-ul ii va avea in alegeri sa sustina candidaturile PNL-ului pentru Consiliul Judetean fara sa-i ceara voie lui Traian Basescu", a precizat copresedintele PNL.