Partidul National Liberal si partidul condus de Mircea Geoana, PSRO, vor incheia un protocol pentru alegerile locale din iunie, care ar putea fi extins si pentru alegerile parlamentare, au declarat surse din randul PNL.

Protocolul dintre PNL si PSRO va fi inscris pe oridinea de zi a comisiei de unificare si a Biroului Politic National al PNL, care vor avea loc luni, potrivit unor surse liberale. Totodata, duminica are loc o sedinta a Comitetului Liderilor PSRO - format din Biroul National de Conducere si liderii filialelor judetene. Protocolul dintre PNL si PSRO vine dupa ce PSD a incheiat intelegeri cu partidul condus de Gabriel Oprea, UNPR, si cel condus de Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin, ALDE, potrivit Mediafax.

Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu a criticat protocoalele incheiat de PSD cu UNPR si ALDE, numindu-le "cecuri in alb". ''(...) Daca membrii UNPR si ALDE isi imagineaza ca prezentand aceste cecuri in alb, la urne, vor intra in Parlament, cred ca se inseala si vor vedea la momentul potrivit cat valoreaza aceste bucati de hartie'', a declarat presedintele PNL Bucuresti, Catalin Predoiu. Intrebat daca cele doua protocoale semnate nu izoleaza PNL, Catalin Predoiu a replicat ca PSD, ALDE si UNPR sunt din punctul de vedere al PNL o ''adunatura (…) care nu corespunde asteptarilor cetatenilor''.

Liderii PSD si ALDE au semnat, miercuri, un protocol de colaborare in vederea alegerilor locale, presedintele PSD, Liviu Dragnea, precizand ca vor exista discutii in vederea unei candidaturi comune PSD-ALDE-UNPR la primaria Capitalei. Dragnea a explicat ca, in conformitate cu acest protocol, ALDE si PSD pot face aliante in teritoriu doar impreuna, PNL, MP sau alte partide fiind nefrecventabile. Cele doua partide vor stabili dupa locale conditiile pentru o alianta electorala la alegerile parlamentare din anul 2016.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, si presedintele UNPR, Gabriel Oprea, au semnat la inceputul lunii un procotol de colaborare care prevede ca organizatiile pot incheia aliante in vederea alegerilor locale, o decizie definitiva privind liste comune pentru alegerile parlamentare urmand sa fie luata ulterior. De asemenea, potrivit acordului, UNPR nu va sustine modificarea legislatiei electorale in sensul revenirii la votul in doua tururi de scrutin pentru alegerea primarilor.

Sursa foto: Lisa S./ Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri