Referindu-se la minoritatea musulmana din Dobrogea, Traian Basescu a spus ca traieste in armonie cu majoritatea ortodoxa, dar felul in care vede aceasta civilizatia este diferit fata de modul in care este vazuta civilizatia de migrantii care vin din state structurate pe Coran, transmite Mediafax. "La noi, in Dobrogea, traim bine impreuna, dar asta nu inseamna ca as fi bucuros sa vad tara asta invadata de islamistii care vin de prin Siria sau din Afganistan, pentru ca ei nu au trait in cultura in care traim noi, europenii. (...) Diferenta intre modul cum noi vedem civilizatia alaturi de minoritatile care traiesc in Romania si modul cum o vad ei este mare. Ganditi-va numai la nesansa pe care o au femeile din aceste tari sa fie considerate oameni de categoria a doua”, a spus Traian Basescu.

Fostul presedinte a afirmat ca nu crede ca Romania sau intrega Europa s-ar mai putea intoarce la o astfel de cultura. "Europa este o Europa a civilizatiei, in care am invatat sa ne respectam unii pe altii, in care cultura europeana trebuie sa predomine viitorul acestui continent si nicidecum o islamizare rapida pe care eu, ca om politic, nu o doresc nici Europei, nici Romaniei. De aceea am convingerea ca Romania este o tara care s-a asezat bine alaturi de minoritatile ei si impreuna cu minoritatile ei, intr-un concert european care nu trebuie tulburat de note false, de islamism si de exagerari ale unor oameni care nu se pot adapta culturii europene”, a mai spus Traian Basescu.

Acesta s-a aflat, vineri, la Casa de Cultura din Constanta, unde a avut loc lansarea oficiala a candidatilor Miscarii Populare pentru primariile din comunele si orasele din judet.