Potrivit unui comunicat al europarlamentarului Laurentiu Rebega, unul dintre organizatori, conferinta va fi sustinuta de europarlamentari ai Miscarii pentru o Europa a Natiunilor si a Libertatilor, iar key speaker-ul va fi Marine Le Pen, presedintele Frontului National din Franta si membru al Parlamentului European.

“In cadrul conferintei sunt invitate sa sustina puncte de vedere si personalitati ale vietii politice si culturale din Romania. Conferinta isi propune sa aduca in discutie principalele teme ale curentului politic nationalist la nivel european, precum si pozitia Miscarii pentru o Europa a Natiunilor si a Libertatilor fata de problemele actuale ale Uniunii Europene”, se arata in comunicat.

Marine Le Pen este fiica lui Jean-Marie Le Pen, liderul istoric al Frontului National timp de 40 de ani. Numele sefei extremistilor francezi a aparut in ancheta "Panama Papers", dupa ce "Le Monde" a scris ca apropiatii presedintelui partidului Frontul National din Franta, Marine Le Pen, au infiintat un sistem offshore "sofisticat" intre Hong Kong, Singapore, Insulele Virgine Britanice si Panama, avand la baza documente apartinand firmei de avocatura din Panama.