PNL Bucuresti adreseaza o scrisoare deschisa candidatilor PSD la Primariile din Capitala, in special Gabrielei Vranceanu Firea, prin care solicita o pozitionare ferma in privinta recentei condamnari, prin sentinta definitiva, a presedintelui PSD, Liviu Dragnea.

Candidatii liberali la primariile de sector, impreuna cu Catalin Predoiu, nominalizarea pentru Primaria Generala, i se adreseaza Gabrielei Vranceanu Firea, cerandu-i sa se dezica ferm de ''elementele penale din proximitate'', potrivit Mediafax.

''Suntem convinsi ca aceeasi parere de rau pe care ati exprimat-o in legatura cu mesajele transmise in timpul campaniei prezidentiale, o veti avea si la finalul acestei campanii, daca veti ezita sa va delimitati si veti accepta sa va alaturati imaginea de un condamnat penal, prin sentinta definitiva. Nu este de mirare pentru nimeni ca domnul Dragnea, condamnat penal definitiv, a refuzat sa faca un pas in spate. Uimirea cea mai mare este de ce candidatii Partidului Social Democrat la Primariile din Bucuresti, in frunte cu dumeavoastra, doamna Firea, accepta sa le fie coordonata campania de catre un condamnat penal?! Un lucru este clar, nu puteti lua pozitia strutului! Bucurestenii trebuie sa vada partide curate, cu oameni curati, a caror integritate nu poate fi pusa la indoiala, iar voua, contracandidatilor nostri, va cerem o delimitare clara de condamnatii penal care va conduc si care va stau alaturi.

Rusinea voastra este o pata nemeritata de care toti bucurestenii si romanii, in general, se vor simti jenati si jigniti'', se arata in textul scrisorii. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat vineri la doi ani de inchisoare cu suspendare - dublu decat in prima instanta - in dosarul Referendumului, decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie fiind una definitiva. Ulterior, la sediul PSD a avut loc o sedinta a Comitetului Executiv a carei concluzie a fost ca Liviu Dragnea trebuie sa ramana la sefia PSD, discutia urmand sa fie reluata dupa locale.

Citeste si:
PNL ia masuri pentru inlaturarea lui Liviu Dragnea
PNL, proiect de lege pentru...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Firea "trage" de statuia de la Universitate: PNL n-a contribuit!