Premierul Dacian Ciolos a confirmat, sambata, ca luni este convocata o sedinta de guvern in care se va discuta si despre situatia romanilor afectati de cutremurul din Italia.

"Avem deja convocata o sedinta de guvern, in afara programului normal, pentru luni, cand vom discuta si acest subiect. Si apoi (...) miercuri avem din nou sedinta de Guvern. Deci avem cadrul (...) institutional pentru a putea lua decizii imediat ce vom avea date precise", a declarat premierul Dacian Ciolos citat de TVR, dupa ce a fost intrebat despre convocarea unei sedinte de guvern pe tema situatiei romanilor afectati de seismul din Italia, potrivit News.ro.

Guvernul urmeaza sa se reuneasca, luni, intr-o sedinta, cu cateva zile inainte de inceperea sesiunii legislative, pe ordinea de zi aflandu-se ordonantele simple pe care Executivul le poate emite in baza legii de abilitare data de Parlament, dar si situatia romanilor afectati de seismul din Italia.

Sursele citate au mentionat ca este posibil ca pe ordinea de zi a sedintei de Guvern sa se afle si situatia din Italia, respectiv masurile pentru repatrierea trupurilor romanilor decedati in urma seismului care a avut loc saptamana aceasta. Ministerul Afacerilor Externe a anuntat, sambata, ca a fost confirmata moartea altor doi cetateni romani in cutremurul ce a afectat provincia italiana Rieti, numarul romanilor morti ajungand la 11, iar al celor disparuti fiind de 16.

Eugen Terteleac, presedintele Asociatiei Romanilor din Italia, a declarat, sambata, ca situatia din Italia este mai tragica decat s-a anuntat oficial, ca numarul romanilor morti a ajuns deja la 12 si ca acesta va creste. Bilantul general al seismului a ajuns la 291 de victime.

Citeste si:
Cum îți poți recupera o parte din bani dacă anulezi călătoria către...
CORONAVIRUS| Cum îți poți...

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Coronavirus în Italia: filmările la următorul "Mission: Impossible", întrerupte
Setari Cookie-uri