”Nu mai comentez de mult astfel de voturi pentru ca, atata timp cat noi avem in Constitutie acea prevedere, gresita din punctul meu de vedere - poate initial cei care au facut Constitutia au gandit intr-un fel, numai ca evolutia societatii ne pune in situatia in care presiunea care se pune pe deputati sau pe senatori e inimaginabila si ii pune pe acesti oameni sa devina judecatori, ceea ce nu e cazul. Existand aceasta prevedere, pana la urma parlamentarii isi exprima un punct de vedere prin vot, asa cred de cuviinta”, a declarat Liviu Dragnea, conform News.ro.

Liderul docial-democratilor a precizat ca, in cazul in care se va ajunge la modificarea Constitutiei, va propune eliminarea imuntatii parlamentare si chiar prezidentiale.

”Daca vreodata in tara asta vom reusi sa ajungem la modificarea Constitutiei, eu o sa propun eliminarea imunitatilor pentru toata lumea, inclusiv pentru presedintele Romaniei. Ori toata lumea e sub lege, adica nimeni nu e deasupra legii, ori adoptam si alte modele care sunt in alte tari”, a aratat Dragnea.

Senatorii au respins, luni, prin vot secret cu bile, cererea procurorului general de incuviintare a inceperii urmaririi penale, pentru ucidere din culpa, a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, cu 73 de voturi ”impotriva” cererii Parchetului General, 45 ”pentru” si sase abtineri.

Sursa foto: agerpresfoto