Agentia Nationala de Integritate a solicitat si a obtinut revocarea din functie a sase alesi locali deoarece au obtinut mandate desi aveau o interdictie de a ocupa o functie publica timp de trei ani, in cazul unui viceprimar din Botosani solicitarea fiind insa blocata prin votul consilierilor locali, care au respins cererea ANI.

ANI a solicitat institutiilor competente (Prefect sau Consilii Judetene/Locale) revocarea a sapte alesi locali, insa doar sase dintre acestea au fost aprobate. Este vorba despre Marin Mihaesteanu, primarul din Sprancenata, jud. Olt, Ion Iancu, viceprimar in Gornet-Cricov, Prahova, Pirvu Pirvu, consilier local in Tuzla, Constanta, Vasile Pasca, consilier judetean in Satu Mare, Constantin Croitoru, consilier local in Cringeni, judetul Teleorman, si Nicolae Draghici, consilier local in Glavile, judetul Valcea.

Cei sase avea o interdictie de a ocupa functii publice pentru trei ani, fiind declarati incompatibili de catre ANI, scrie News.ro.

Agentia a facut o solicitare si in privinta viceprimarului Sorin Scutaru, viceprimar al Comunei Mitoc, jud. Botosani, pentru care ANI a constatat incalcarea regimului juridic al conflictului de interese in materie administrativa, insa Consiliul local s-a opus revocarii, prin vot secret.

Citeste si:
Sibiul a ramas fara primar
Sibiul a ramas fara primar

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Fostul primar al Sibiului, Astrid Fodor, se intoarce in functie