”Astazi sustin concursul pentru posturi de directori sau directori adjuncti in scolile din Romania circa 9.000 de profesori, deci 9.000 de candidati. Stiti ca am cerut Ministerului Educatiei si domnul ministru Dumitru a organizat intr-un timp relativ scurt, dar foarte judicios acest concurs, in conditiile in care nu a mai fost organizat un concurs pentru postul de director in scoli din 2008. Deci de ani de zile se fac numiri temporare, se fac demiteri apoi si iar numiri temporare”, a declarat premierul Dacian Ciolos, conform News.ro.

Seful Executivului a subliniat ca in aceste conditii nu se poate asigura un management eficient, aratand, totodata, ca invatamantul are nevoie de sustinere politica, dar nu are nevoie de numiri politice la conducerea scolilor.

”Nu numai ca nu se poate asigura un management consistent si eficient in aceste conditii, dar pot sa se mai faca si legaturi intre aceste numiri si demiteri si anumite actiuni politice. E foarte important, din punctul meu de vedere, ca politica partinica sa iasa din scoli. Invatamantul are nevoie de sustinere politica, dar nu are nevoie de numiri politice la conducerea scolilor. Acolo trebuie pofesionisti in primul rand, oameni dedicati managementului acestor scoli si mai ales oameni care sa aiba o perspectiva clara a unui mandat si sa poata si sa li se ceara anumite lucruri, sa existe anumite asteptari din punct de vedere al performantei”, a afirmat Ciolos.

Prim-ministrul a mai spus ca i-a cerut ministrului Educatiei, Mircea Dumitru, sa organizeze concursul foarte transparent si regulile sa fie foarte clare.

Citeste si:

”Am cerut si celorlalte ministere care pot da o mana de ajutor pentru asigurarea acestei transparente. Sper sa vedem in urma acestui concurs oameni la conducerea acestor scoli profesionisti, cu obiective clare si care sa poata sa-si asume aceste schimbari pe care le asteptam in invatamantul preuniversitar”, a aratat Ciolos.

Peste 6.500 de candidati pentru postul de director si peste 2.200 de candidati pentru postul de director adjunct sunt asteptati miercuri la proba scrisa a concursului organizat de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS), numarul posturilor vacante fiind, in total, de circa 9.000. Examenul de miercuri consta in rezolvarea in maximum 120 de minute a unui test-grila.

Sursa foto: agerpresfoto