Tinerii care militeaza pentru unirea Basarabiei cu Romania asteapta astazi asumarea de catre partide a unirii ca proiect de tara, liderul lor, George Simion, anuntand "adunare generala" pentru ora 16.00. Peste 100 de persoane au ramas pe timpul noptii in corturile instalate langa fantana de la Universitate.

Intr-o postare pe Facebook din timpul noptii, liderul Platformei Unioniste "Actiunea 2012", George Simion, sustine ca ideea instalarii corturilor in piata i-a venit dupa ce filiala din Suedia a adunat de la un festival de muzica corturile ramase, potrivit News.ro.

"Pe un drum anevoios (prima oara au ajuns la Iasi, api la noi la sediu), le-am primit si am zis ca, in afara de marsul clasic vom face si un sit-in (asta e cuvantul de prin vest) la Universitate. Iata veni ziua marsului, iata-ne pe noi intr-o coloana mare, doar ca jandarmii (sau altii care comanda jandarmii - si nu ma refer la Ciolos!) au avut alte planuri. Maaaaare lucru cred ei ca au obtinut tarandu-ne, rupandu-ne hainele si amendandu-ne....Noi ne-am luptat cu comunistii in Moldova, nu ne speriem asa usor!", scrie George Simion.

El cheama oamenii sa vina cu ceaiuri si cu mancare in piata si aminteste ca vor avea loc discutii cu partidele politice, referindu-se la termenul dat acestora ca pana la ora 14.00 sa spuna daca isi asuma Unirea ca proiect de tara. "Mai apoi, la ora 16:00, dam ADUNARE GENERALA. Ne regrupam, ne schimbam hainele si ne dregem glasurile pentru a face Unirea", anunta George Simion.

Duminica dimineata, el a reluat apelul, cerand sa li se alature unionistilor cat mai multi manifestanti. Reprezentantii Jandarmeriei Capitalei au declarat duminica ca nu au fost incidente in zona de la Unversitate. Acestia au precizat ca jandarmii sunt in zona si asigura protectia participantilor la actiunea de protest.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri