Guvernul va discuta, miercuri in sedinta, doua Ordonante de urgenta, cu privire la rectificarea bugetului de stat si rectificarea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2016 si, de asemenea, ar putea aproba o Hotarare prin care ziua de 2 decembrie se stabileste ca zi libera pentru salariatii din sectorul public.

Potrivit agendei oficiale a sedintei de miercuri a Executivului, membrii cabinetului Ciolos vor discuta un proiect de Lege privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal. Astfel, pentru fiecare luna petrecuta in conditii necorespunzatoare, detinutilor ar urma sa li se scada trei zile din pedeapsa primita, potrivit proiectului. Prin conditii necorespunzatoare, se intelege un spatiu de detentie mai mic de trei metri patrati pentru fiecare detinut. Aceasta prevedere ar urma sa se calculeze pentru detinutii care se afla in astfel de conditii necorespunzatoare de detentie, incepand cu data de 24 iulie 2012, conform proiectului de lege, conform News.ro.

Pe lista cu acte normative se gasesc doua proiecte de OUG, unul cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2016 si cel de-al doilea cu privire la rectificarea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2016. De asemenea, Executivul ar putea decide, in sedinta, ca ziua de 2 decembrie 2016 sa fie zi libera.

Transporturile (minus 254 milioane lei), Apararea (359,7 milioane lei), Justitia (minus 33,5 milioane lei), Tineretul si Sportul (minus 1 milion lei), Mediul (minus 49,6 milioane lei), Educatia (minus 20 milioane lei), Cultura (minus 14,4 milioane lei), Economia (minus 35,3 milioane lei), dar si Presedintia (minus 3,5 milioane lei), Parlamentul (Senatul - minus 5,5 milioane lei si Camera Deputatilor - minus 6 milioane lei) si Inalta Curte de Casatie (minus 2,4 milioane lei) vor avea bugete taiate la a doua rectificare din acest an, in timp ce primarii mai incaseaza inca 1,7 miliarde de lei, printr-o noua suplimentare a sumelor defalcate din TVA, potrivit Profit.ro.

Conform sursei citate, pentru Ministerul Economiei, cei de la Finante arata ca au fost identificate "economii" la proiectele cu finantare din fonduri europene nerambursabile si programele de stimulare a intreprinderilor mici si mijlocii, o situatie similara inregistrandu-se si in cazul Ministerului Mediului.

Si Ministerului Muncii ii vor fi taiate din cheltuielile acoperite din bugetul de stat (minus 9,1 milioane lei), transferandu-si, prin redistribuire de la alte subdiviziuni bugetare, 142 milioane lei pentru a putea plati indemnizatiile de crestere a copilului, ajutoarele sociale, alocatiile de stat pentru copii si indemnizatiile pentru persoanele cu handicap, scrie Profit.ro.

Serviciul Roman de Informatii (minus 11 milioane lei) si Serviciul de Informatii Externe (minus 6,1 milioane lei) vor avea la randul lor bugete taiate, in schimb Serviciul de Protectie si Paza va fi usor pe plus (cu 400.000 lei). Serviciul de Telecomunicatii Speciale va avea o incasare suplimentara substantiala din bugetul de stat, de 15,9 milioane lei.

Bani in plus vor primi Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (1,24 miliarde lei), pentru proiecte ale primarilor, prin Programul National de Dezvoltare Locala, Ministerul Agriculturii (1 miliard de lei), Ministerul Energiei, Ministerul Comunicatiilor (75,4 milioane lei), Ministerul de Externe (66,7 milioane lei), Ministerul Fondurilor Europene (47,6 milioane lei), Secretariatul General al Guvernului (92,6 milioane lei), Ministerul Energiei (222,3 milioane lei). La nivelul bugetului consolidat, veniturile si cheltuielile vor fi majorate in suma similara, cu 306 milioane lei, pentru ca deficitul sa fie mentinut ca pondere in PIB la 2,8% in termeni cash si 2,95% din PIB potrivit metodologiei ESA 2010.

Si aceasta rectificare bugetara va fi efectuata prin derogare de la Legea responsabilitatii fiscale, care stabileste ca totalul cheltuielilor bugetului general consolidat si al cheltuielilor de personal nu pot depasi plafonul din strategia fiscal-bugetara. Aceasta deoarece, prin aceasta a doua rectificare bugetara, plafonul nominal al cheltuielilor de personal din bugetul general centralizat al unitatilor administrativ-teritoriale va fi ridicat la 26,2 miliarde lei, de la 25,2 miliarde lei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri