Parlamentul se reuneste pentru avizul la solicitarea presedintelui de convocare a referendumului pe justitie

Birourile Permanente reunite ale celor doua Camere au aprobat, luni, ca pe agenda plenului reunit, de la ora 15.00, sa fie si avizul la solicitarea presedintelui Klaus Iohannis de convocare a referendumului pe tema Justitiei.

Avizul final al Parlamentului va fi dat astfel cu o zi inaintea expirarii termenului de 20 de zile prevazut de lege. In cazul in care plenul nu voteaza acest aviz, seful statului poate initia demersurile pentru consultarea populatiei si fara punctul de vedere al Parlamentului, conform News.ro.

Comisiile juridice reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului au dat saptamana trecuta, cu unanimitate de voturi, un aviz favorabil solicitarii presedintelui Klaus Iohannis privind organizarea unui referendum pe Justitie, social-democratul Serban Nicolae afirmand insa ca acest demers al sefului statului va costa aproximativ 250 milioane lei, bani care nu au fost prevazuti in bugetul pe 2017. Presedintele Klaus Iohannis a declansat in 24 ianuarie procedura pentru organizarea referendumului privind justitia si a transmis Parlamentului o scrisoare pe aceasta tema.

"Marti, 24 ianuarie a.c., Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a declansat, in conformitate cu prevederile art. 90 din Constitutia Romaniei, procedura privind organizarea unui referendum national prin care poporul sa-si exprime vointa cu privire la urmatoarea problema de interes national: Continuarea luptei impotriva coruptiei si asigurarea integritatii functiei publice", anunta Administratia Prezidentiala. Potrivit Legii referendumului, Parlamentul are la dispozitie 20 de zile sa dea un aviz consultativ pentru referendumul convocat de catre presedinte. In cazul in care termenul de 20 de zile este depasit, procedura de consultare se considera a fi indeplinita.

Citeste si:
EXCLUSIV: Parlamentari PSD explică de ce au votat pentru majorarea...
Parlamentarii PSD explică de...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri