Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marti, la Parlament, ca legea de aprobare a OUG 14 va fi votata cel mai tarziu martea viitoare si in Camera Deputatilor care este for decizional, social-democratul sustinand ca „ne invartim un jurul unei ordonante care este abrogata” si nu exista „inca un pretext de enervare”.

Intrebat ce se va intampla cu OUG 13 si 14, Liviu Dragnea a spus ca abrogarea ordonantei 13 privind modificarea Codurilor penale va fi votata, cel tarziu martea viitoare, si in plenul Camerei Deputatilor care este for decizional, conform News.ro.

„Am tot spus decizia asta politica, am si dat comunicat de presa. OUG 13 este abrogata, daca cei din Comisia juridica ajung la concluzia ca trebuie sa o mai abrogam inca o data sau trebuie sa facem orice e nevoie, o facem si pe asta cat de repede. A venit in Parlament, cred ca saptamana viitoare, luni sau marti cel mai tarziu, legea de aprobare a OUG 14 o sa se adopte. Daca este nevoie sa facem ceva si cu ordonanta 13, facem si aici. Nu vi se pare ca discutam totusi despre nimic?”, a precizat presedintele Camerei Deputatilor.

Dragnea a mai spus ca exista „alta problema”, in conditiile in care „avem un vid legislativ care trebuia sa fi acoperit de acea ordonanta numarul 13”. „S-a presat abrogarea ei. Pe acel vid legislativ au aparut deja decizii ale instantelor de judecata (...)”, a completat liderul PSD. De asemenea, intrebat cum vor vota parlamentarii PSD pe proiectul de lege privind OUG 13, Liviu Dragnea a sustinut ca se va vota „asa cum trebuie ca acea ordonanta sa nu existe”.

„Ne invartim un jurul unei ordonante care este abrogata. Am inteles ca se mai cauta inca un pretext de enervare, nu exista acest pretext”, a conchis presedintele PSD. OUG 14, care abroga ordonanta de modificare a codurilor penale, a fost aprobata, marti, in unanimitate de Senat. Astfel, au fost inregistrate 118 voturi ”pentru”, numarul senatorilor prezenti la vot.

Senatul a dezbatut in regim de urgenta proiectul de aprobare a OUG 14. Senatul este prima camera sesizata, iar Camera Deputatilor este forul decizional. Inainte de vot, senatorii PNL si cei ai USR au solicitat, luni, in plen, dezbaterea la pachet a ordonantelor de urgenta 13 si 14, insa dupa mai multe discutii si o pauza de consultari solicitarea opozitiei a fost respinsa.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri