Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat ca exista o "problema" cu valoarea euro, deoarece Banca Centrala Europeana (BCE) isi adapteaza politicile la membrii mai slabi din zona euro si nu strict la Germania, relateaza Reuters.

"Avem in acest moment in zona euro, desigur, o problema cu valoarea monedei euro", a declarat Angela Merkel in cadrul Conferintei de Securitate de la Munchen, potrivit News.ro. Ea a adaugat ca Banca Centrala Europeana are o politica monetara care nu este orientata spre Germania, ci mai degraba catre tari de la Portugalia pana la Slovenia sau Slovacia.

“Daca inca am mai fi avut marca germana, aceasta cu siguranta ar fi avut o valoare diferita de cea pe care o are euro in acest moment. Dar aceasta este o politica monetara independenta asupra careia nu am vreo influenta ca si cancelar al Germaniei", a completat Angela Merkel. Observatiile cancelarului german au venit dupa ce un consilier comercial al presedintelui SUA, Donald Trump, a acuzat Germania ca profita de un euro "extrem de subevaluat".

Sursa foto: 360b / Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
COVID-19|Cioloș: Trebuie mai multă fermitate și claritate în aplicarea măsurilor
Setari Cookie-uri