Sageti dinspre Klaus Iohannis: Persoane urmarite penal nu pot conduce

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis, incercuit de reporteri, a raspuns mai multor intrebari care sunt pe buzele tuturor romanilor in perioada aceasta - justitie, DNA vs. Guvern, care sunt parghiile pe care le poate folosi Presedintele in restabilirea echilibrului in stat. Printre altele, Iohannis a subliniat ca ""persoanele urmarite penal, judecate penal, condamnate penal nu trebuie sa fie in conducerea statului".

Mai mult, Klaus Iohannis a declarat ca cele doua doamne ministru cercetate penal si care se afla (inca) in Guvern ar fi trebuit sa demisioneze. Este vorba de Sevil Shhaideh si de Rovana Plumb, cercetate de DNA.

"Da, doamnele ministru trebuiau, in varianta optima, sa demisionse. A doua varianta acceptabila - trebuiau sa fi retrase", a spus seful statului, intr-o declaratie data presei, la Cotroceni.

"Faptul ca PSD face scut in jurul doamnelor ministru nu e de bun augur", a mai spus Presedintele, subliniind ca "deocamdata actiunile se desfasoara in alta parte (DNA - n.r.)" si ca nu intervine. "Ar trebui sa devina normalitate ca persoane urmarite penal, judecate sau condamnate sa nu fie in conducerea statului sau in guvern", a subliniat seful statului, afirmand ca "nu e buna aceasta evolutie" iar "PSD nu a inteles nimic din repetatele mele apeluri".

Presedintele statului a facut apel si catre populatie, subliniind ca este importanta vocea poporului si ca sunt necesare ample consultari publice atunci cand vorbim de justitie si modificarile propuse de Guvernul Tudose.

Citeste si:
Iohannis: Începutul anului școlar a fost un succes
Iohannis: Începutul anului...
Citeste si:
27 de idei pentru un mic dejun gustos si sanatos
27 de idei pentru un mic...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri