Mai mult, Klaus Iohannis a declarat ca cele doua doamne ministru cercetate penal si care se afla (inca) in Guvern ar fi trebuit sa demisioneze. Este vorba de Sevil Shhaideh si de Rovana Plumb, cercetate de DNA.

"Da, doamnele ministru trebuiau, in varianta optima, sa demisionse. A doua varianta acceptabila - trebuiau sa fi retrase", a spus seful statului, intr-o declaratie data presei, la Cotroceni.

"Faptul ca PSD face scut in jurul doamnelor ministru nu e de bun augur", a mai spus Presedintele, subliniind ca "deocamdata actiunile se desfasoara in alta parte (DNA - n.r.)" si ca nu intervine. "Ar trebui sa devina normalitate ca persoane urmarite penal, judecate sau condamnate sa nu fie in conducerea statului sau in guvern", a subliniat seful statului, afirmand ca "nu e buna aceasta evolutie" iar "PSD nu a inteles nimic din repetatele mele apeluri".

Presedintele statului a facut apel si catre populatie, subliniind ca este importanta vocea poporului si ca sunt necesare ample consultari publice atunci cand vorbim de justitie si modificarile propuse de Guvernul Tudose.