Deputatii au dat, marti, vot favorabil proiectului de lege privind aprobarea OUG 55/2017 pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.

Prin actul normativ se stabileste un plafon maxim al cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului la nivelul de 8.500 de lei, luandu-se ca model cel mai mare cuantum aplicat in statele membre ale Uniunii Europene, cu mentinerea actualului mod de stabilire a dreptului, precum si a cuantumului minim al indemnizatiei de 85% din salariul minim brut pe tara garantat in plata, potrivit Agerpres.

De asemenea, proiectul de act normativ reglementeaza data de la care se aplica prevederile propuse, respectiv incepand cu drepturile aferente lunii septembrie 2017, si se va aplica in cazul persoanelor aflate in plata indemnizatiei pentru cresterea copilului si a celor al caror drept se stabileste ulterior.

Camera Deputatilor este decizionala in cazul acestui proiect de lege.

Pana la aplicarea ordonantei, indemnizatia pentru cresterea copilului se acorda in cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului si nu poate fi mai mica de 85% din cuantumul salariului minim brut pe tara garantat in plata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri