Presedintele Klaus Iohannis a afirmat miercuri seara, la Ploiesti, ca oamenii de afaceri sunt speriati cel mai mult de impredictibilitatea fiscala si de spagi, seful statului aratand ca Romania este o locatie buna pentru investitori

"Am avut in ultimele saptamani discutii destul de aprinse in jurul asa-zisei revolutii fiscale. Astfel de evolutii sunt exact ce nu isi doresc investitorii (...) Sa stiti ca sunt doua lucruri care ii sperie foarte mult pe oamenii de afaceri: impredictibilitatea legislativa si spagile. Daca reusiti sa eliminati macar partea locala de impredictibilitate si spagile (...) atunci o sa vedeti ca succesul este aproape imediat", a afirmat Iohannis, la dezbaterea "Orasele Romaniei la 100 de ani de la Marea Unire. Un viitor smart pentru Ploiesti", organizata la Universitatea de Petrol si Gaze, conform Agerpres.

Totodata, seful statului a aratat ca foarte multi investitori din Europa cauta locatii profitabile pentru afacerilor lor, iar Romania este un loc bun pentru ei.

"Romania este o locatie buna, dar nu toate localitatile sunt bine vazute fiindca exista suficiente locuri unde administratia, in realitate, nu prea sprijina investitiile"

Klaus Iohannis: oamenii politici au obligatia sa pastreze nealterate optiunile strategice euroatlantice ale Romaniei

"In urma cu un secol, cand Romania se afla intr-unul dintre cele mai dramatice momente ale existentei sale, Ion I.C. Bratianu a demonstrat staruinta si angajamentul sau pentru obiectivele asumate la intrarea in Marele Razboi. Alaturi de rege, Ion I.C. Bratianu si guvernul sau, aflati in refugiu, ca si Parlamentul Romaniei, nu au abandonat directia pro-occidentala pe care tara noastra o asumase prin viziunea clasei sale politice si sacrificiul ostasilor romani. Acest exemplu de responsabilitate este mai actual ca oricand iar oamenii politici de astazi au obligatia sa pastreze nealterate optiunile strategice euroatlantice ale Romaniei", a spus Iohannis la aceeasi conferinta.

El a mai sustinut ca progresul unei natiuni se produce atunci cand in centrul preocuparilor decidentilor politici se afla cetateanul.

"Cred ca la 100 de ani de la Marea Unire, nu avem nevoie de lozinci si de ceremonii fara substanta, ci avem nevoie, in primul rand, de fapte", a subliniat seful statului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri